sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăExterneCine l-a ucis pe Evgheni Prigojin! S-a aflat adevărul despre moartea liderului...

-

Cine l-a ucis pe Evgheni Prigojin! S-a aflat adevărul despre moartea liderului Wagner

S-a aflat cum a murit Evgheni Prigojin. Șeful Wagner și-ar fi pierdut viață într-un accident de avion în Rusia. Conform informațiilor de ultim moment, el a fost asasinat.

A fost asasinat Evgheni Prigojin sau a fost un accident? Aflarea veștii că șeful Wagner a murit în urma unui accident aviatic la nord de Moscova a dat curs speculațiilor. Moartea acestuia a fost confirmată imediat de agenția de presă rusă TASS, iar apoi şi de către gruparea Wagner.

Din primele informații vehiculate, dar neconfirmate oficial, avionul ar fi putut fi doborât de sisteme antiaeriene rusești.

Ulterior, în mediul online au apărut şi imagini filmate de aproape cu aeronava prăbuşită. Pe aripile avionului se pot vedea urme de gloanțe, acestea putând să fie provocate de salvele de mitralieră trase de apărarea antiaeriană.

Bloggerul ce administrează canalul rus „Military Informant” mai scrie că nu poate fi 100% sigur, din cauza filmării care nu este de o calitate foarte bună, însă subliniază că avionul nu pare să fi fost lovit de o rachetă, după cum arată resturile prăbuşite la sol.

Trebuie spus că Prigojin a condus o revoltă eșuată împotriva forțelor armate ruse în iunie. Atunci, grupul de mercenari Wagner au lansat o tentativă de lovitură de stat în Rusia. De altfel, discursurile lui Evgheni Prigojin deveniseră tot mai virulente, împotriva politicienilor de la Moscova. El a acuzat atunci corupție și a combătut strategia de război din Ucraina.

Ipoteza că Evgheni Prigojin a fost ucis

Despre o posibilă ipoteză de asasinat a lui Prigojin a vorbit acum ceva vreme și jurnalistul Hristo Grozev. El a susținut, într-un interviu acordat pentru „Financial Times” că în cel mult șase luni, Prigojin ori va fi ucis, ori va încerca o nouă lovitură de stat.

„Toată lumea știe ce face cu «trădătorii». Putin încă nu a făcut acest lucru, dar vrea să-l vadă mort. Nu o poate face acum, dar, în șase luni, Prigojin fie va fi ucis, fie va avea loc o lovitură de stat”, a comentat atunci jurnalistul bulgar.

Șeful Wagner se afla pe lista de pasageri

De altfel, Rusia a oferit imediat informații despre avionul prăbușit. S-a spus că Evgheni Prigojin se afla pe lista de pasageri a avionului privat.

În plus, toți cei 10 pasageri, printre care și 3 membri ai echipajului, au decedat pe loc, a spus BBC.

Autoritățile au început o anchetă, însă, trebuie menționat că încă nu a fost confirmat oficial că Prigojin se afla la bord, doar că „o persoană cu numele său era pe lista pasagerilor”, spune Rosaviatsiya, Agenția Federală de Transport a Rusiei.

E necesară o examinare ADN pentru stabili identitatea

Avionul în care s-ar fi aflat Prigojin s-a prăbușit în regiunea Tver. Acesta aparținea companiei MNT-Aero, a anunțat Agenția Federală de Transport Aerian într-un comunicat citat de agenția de presă rusă TASS.

Cadavrele a opt victime au fost găsite la locul prăbușirii avionului. Aproape toate erau grav arse și este probabil să fie necesară o examinare ADN pentru a le stabili identitatea. În plus, unul dintre morți avea capul smuls. Un altul avea fața zdrobită grav, a arătat

Anterior, un canal Telegram, care are legături cu Wagner, Gray Zone, a raportat că avionul a fost doborât de apărarea antiaeriană în regiunea Tver, la nord de Moscova.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole