vineri, mai 24, 2024
AcasăExterneCivilii ucraineni se pregătesc de război. Bărbații au început antrenamentele

-

Civilii ucraineni se pregătesc de război. Bărbații au început antrenamentele

Ucraina caută să înroleze și civilii înaintea unei contraofensive de primăvară mult așteptată, stârnind anxietate în rândul soldaților ucraineni. Armata ucraineană are nevoie de mai multă forță de muncă în urma pierderilor suferite în timpul bătăliei de luni de zile de la Bakhmut, unde atât Rusia, cât și Ucraina continuă să înregistreze pierderi tot mai mari.

Generalul Mark A. Milley, președintele Statului Major, a estimat la începutul acestui an că Ucraina a suferit peste 100.000 de pierderi de la începutul războiului. Este nevoie de mai multă forță de muncă pentru a stimula contraofensiva preconizată a Ucrainei, care este probabil să fie construită în jurul trupelor experimentate care utilizează echipamentele vestice promise.

Civilii ucraineni încep să realizeze că ar putea fi oricând pregătiți pentru război. „Trebuie să înțelegem că dacă războiul mai durează un an, vom fi cu toții în armată”, a spus Sasha, 35 de ani, un director care urmează cursuri private de pregătire militară pentru a se pregăti pentru posibilitatea ca acesta să fie recrutat.

La începutul războiului, Ucraina a inițiat legea marțială, interzicând aproape tuturor bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani să părăsească țara. Conform regulilor actuale de mobilizare ale țării, aproape orice bărbat poate fi chemat să lupte. Armata ucraineană s-a bazat până acum pe voluntari care sunt dornici să-și apere casa după invazia Rusiei.

Civilii

Modificările recente ale proiectelor de legi permit acum oficialilor să aibă mai multă putere în a opri și a interoga bărbații cu privire la statutul lor de proiect, în loc să li se permită doar să transmită citări la reședințele civililor. Oleksii Kruchukov, un bărbat de 46 de ani, a spus că i s-a ordonat să se prezinte la un birou de recrutare din Kiev după ce a fost implicat într-o luptă de stradă. El a declarat că anticipează să fie trimis în prima linie după pregătirea sa militară.

Frica de luptă

Un alt bărbat, Oleksandr Kostiuk, în vârstă de 52 de ani, a declarat că este dispus să lupte dacă este necesar, dar se teme pentru viața lui: „Acum înțelegem ce se întâmplă, așa că sunt și mai nervos”. Mai mulți bărbați se implicau în antrenamente militare și sesiuni de antrenament într-un depozit abandonat din Kiev, cu speranța de a obține un avans în antrenamentele care le-ar putea salva viața într-o zi.

Totuși, unele persoane și-au exprimat teama că niciun antrenament nu îi va pregăti pentru luptă. Un lider înrolat pe teren a declarat că trupele recent sosite par să nu aibă nivelul necesar de pregătire pentru linia frontului, deplângând incapacitatea soldaților de a săpa corect un șanț, potrivit Business Insider.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole