miercuri, februarie 28, 2024
AcasăEconomicCompania japoneză Tamura anunță oficial o nouă fabrică în România, pentru producția...

-

Compania japoneză Tamura anunță oficial o nouă fabrică în România, pentru producția de încărcătoare de baterii / Compania a cerut ajutor de stat

Compania japoneză Tamura Corporation, cu sediul central la Tokyo în Japonia, anunță că a înființat o nouă companie în România, deținută integral, pentru a produce încărcătoare de baterii pentru sculele electrice, în cadrul Diviziei de Componente Electronice, ca răspuns la cererea în creștere din Europa.
Compania arată, într-un comunicat, că își propune să își dezvolte afacerile la nivel global, în special în Europa și America. Ca parte a acestei inițiative, intenționează să crească capacitatea de producție a produselor modulare în Europa, precum și să își diversifice amprenta de producție la nivel global.
Prin deschiderea unui nou sediu în România, Tamura își propune să își consolideze prezența în Europa și să contribuie la dezvoltarea țării prin producția și furnizarea stabilă de produse în viitor.
Locația noii fabrici va fi în Fetești-Gară, Ialomiţa, iar începerea producției comerciale este programată pentru noiembrie 2024.
Filiala din România a solicitat Ajutor de Stat de la Ministerul Finanțelor din România, valoarea investiției fiind de aproximativ 6 milioane euro. Numărul de persoane nou-angajate este de aproximativ 300.
În acest moment, Tamura așteaptă evaluarea Cererii de acord pentru finanțare trimisă Ministerului Finanțelor din România. Într-o etapă ulterioară a dezvoltării companiei, vor fi investite încă aproximativ 15 milioane euro, arată compania.
Până acum au avut loc mai multe întâlniri cu Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE, cunoscută în trecut ca Invest România).

Bateriile produse de Tamura vor fi livrate fabricii Makita din Brănești, Ilfov (lângă București), unde compania japoneză produce scule electrice.

Tamura Corporation produce și vinde componente electronice, cum ar fi transformatoare și reactoare, materiale electrochimice, cum ar fi materiale de lipit și măști de lipit, echipamente de lipit și console de mixaj audio pentru stațiile de radiodifuziune. Tamura Corporation este listată pe piața principală a Bursei de Valori din Tokyo.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole