duminică, aprilie 21, 2024
AcasăTehnologieCompania Meta, amendată cu 20 de milioane de dolari pentru colectare nedezvăluită...

-

Compania Meta, amendată cu 20 de milioane de dolari pentru colectare nedezvăluită de date

Compania Meta, proprietara Facebook, a fost amendată cu 20 de milioane de dolari australieni (13,5 milioane USD) pentru înşelarea consumatorilor, a anunţat miercuri Comisia Australiană pentru Concurenţă şi Consumatori (ACCC), transmite dpa, citată de Agerpres.

 Compania Meta, a fost amendată cu 20 de milioane de dolari, în Australia.Pentru că a avut un comportament de natură să inducă în eroare, încălcând Legea australiană a consumatorilor”, a precizat ACCC, care a depus plângerea, un tribunal federal a ordonat filialelor Meta, Facebook Israel și Onavo Inc., să plătească fiecare câte 10 milioane de dolari Australiei.

Un software mobil gratuit numit Onavo Protect a fost promovat în Apple Store și Google Play Store ca fiind un serviciu care oferea protecție VPN (rețea privată virtuală) pentru datele utilizatorilor. „În realitate, Onavo şi Facebook Israel au partajat datele privind activităţile personale de la utilizatori” se arată în cadrul unui comunicat de presă, conform Agerpres.

Potrivit organismului australian de supraveghere, aplicaţia a fost instalată de peste 270.000 de ori de către utilizatori australieni între lunile februarie 2016 şi octombrie 2017.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole