sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăEconomicContinental produce în fabrica din Timișoara o componentă esențială pentru industria auto

-

Continental produce în fabrica din Timișoara o componentă esențială pentru industria auto

Continental Automotive transmite că fabrica din Timișoara, inaugurată în toamna anului trecut, produce componenta esențială a unităților de afișare pe parbriz, cunoscute sub denumirea de Head-up Displays, potrivit unui comunicat de presă.
Pe lângă fabricarea numeroaselor asemenea componente auto, compania transmite că megafabrica a început să producă și oglinzi asferice, un element cheie fără de care punerea în funcțiune a unui Head-up Display nu ar fi posibilă.
„Oglinzile asferice sunt cele mai importante componente optice ale unui Head-up Display (HUD). Un astfel de echipament afișează informații exact acolo unde sunt necesare în raza vizuală a șoferului. Conducătorii auto primesc toate informațiile importante, cum ar fi viteza, semnalele de avertizare și săgețile indicatoare pentru navigare, fără a se uita în jos la panoul de instrumente sau la afișajul secundar din bordul mașinii, ceea ce reduce distragerea atenției șoferului și crește siguranța șofatului”, se transmite în comunicatul de presă.
Compania transmite că producția de oglinzi asferice necesită un proces special cunoscut sub terminologia de „high precision molding”. Procedura implică un grad ridicat de cunoștințe, chiar și din partea celor mai experimentați specialiști din domeniu.
„Head-Up Display este unul dintre cele mai mari progrese tehnologice din industria auto, deoarece datorită acestuia șoferii rămân concentrați asupra drumului, au acces la informații de o importanță majoră cu privire la autovehiculul condus. Acest lucru reduce distragerea șoferului și contribuie la o conducere în sigurață. Pentru megafabrica din Timișoara să vedem ieșind de pe linia de producție acest nou tip de componentă, care poartă denumirea de oglinzi asferice, presupune competențe și responsabilități noi, precum și un plus în ceea ce înseamnă extinderea spectrului de compenente auto pe care le fabricăm aici”, a spus Lucian Mărgineanu, directorul centrului de producție Automotive din Timișoara.
Primele modele de sisteme de afișare pe parbriz și-au făcut apariția în alte domenii, ca apoi să fie introduse și în industria automobilelor. De atunci și până la momentul de față, a fost dezvoltat continuu, inclusiv în cadrul centrului de dezvoltare și cercetare, cât și în cel de producție Continental Automotive din Timișoara. Unitățile de afișare asigură mai multă siguranță participanților la trafic, îmbunătățind experiența condusului prin menținerea atenției șoferilor asupra drumului.
„În fabrica din Timișoara sunt fabricate peste 17 milioane de produse anual. Printre cele mai importante pot fi enumerate: unități electronice de control al sistemului de siguranță airbag, sisteme electronice de frânare și parcare, pedale de accelerație cu circuit de reacție, unități de control pentru detecția mâinilor pe volan, atenuarea și stabilizarea verticală a suspensiei pneumatice, unități de control al servodirecției, unități de control pentru reglarea suspensiei și stabilizarea dinamică a sarcinii, unități de afișaj central de tip standard, sisteme de afișare pe parbriz și instrumente de bord. Fabrica a livrat peste 148 de milioane de componente clienților, în cei peste 16 ani de activitate. De-a lungul timpului, centrul de producție s-a dezvoltat în direcția Industriei 4.0, integrând echipamente și tehnologii precum sistemul inovator de stocare, instalația de trigenerare și altele”, potrivit comunicatului de presă.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole