sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăExterneContraofensiva Ucrainei, aproape de final. Gen. Mark Milley: Mai au 30-45 de...

-

Contraofensiva Ucrainei, aproape de final. Gen. Mark Milley: Mai au 30-45 de zile la dispoziţie

Contraofensiva Ucrainei nu mai are multe zile la dispoziţie pentru a înregistra marele succes aşteptat de Volodimir Zelenski şi toţi aliaţii săi internaţionali. Şeful Statului Major din SUA atrage atenţia că timpul se scurge foarte repede acum.

Ucraina nu mai are mult timp pentru a înregistra un succes major cu contraofensiva sa. Declaraţia îi aparţine generalului Mark Milley, şeful Statului Major Interarme al SUA.

El spune că ucrainenii mai au numai 30 până la 45 de zile la dispoziţie înainte ca vremea să le complice operaţiunile de luptă pentru contraofensivă.

Aceasta este „încă o perioadă rezonabilă de timp”, a explicat acesta, într-un interviu pentru BBC.

Contraofensiva Ucrainei se apropie de final. Vremea va opri inevitabil avansul Kievului
El a indicat totuşi că ofensiva lansată de Kiev la începutul lunii iunie a fost mai lentă decât ar fi crezut. Generalul spune că, la acest moment, nu se poate spune încă dacă această contraofensivă a fost un eşec.

„Luptele grele continuă, ucrainenii continuă să avanseze într-un ritm foarte susţinut prin liniile de front ruseşti. (…) Există bătălii care nu s-au încheiat. (…)

Mai este încă o perioadă rezonabilă de timp, probabil între 30 şi 45 de zile de vreme favorabilă pentru luptă, aşa că ucrainenii nu au terminat”, a precizat gen. Mark Milley pentru BBC.

După această perioadă de 30-45 de zile, şeful Statului Major al SUA a explicat că situaţia nu va mai permite manevre militare de amploare.

„Vor veni ploile, va deveni foarte noroios. Va fi foarte dificil de manevrat la acel moment, iar apoi se va ajunge în plină iarnă”, a afirmat acesta.

Gen. Mark Milley a adăugat că acest război este în continuare unul de durată.

„Am spus încă de la începutul acestui (război) că va fi lung, lent, greu şi cu multe victime, şi exact asta este”, a precizat generalul american.

Contraofensiva

Vladimir Putin a ajuns într-o stare de disperare. Britanicii spun că Rusia pierde războiul

Amiralul Sir Tony Radakin, şeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie, a explicat şi el, tot la BBC, că „Ucraina câştigă, iar Rusia pierde”. Acest lucru rezultă din faptul că ruşii nu şi-au îndeplinit niciodată planul iniţial de a subjuga Ucraina.

„Asta, pentru că scopul Rusiei a fost de a subjuga Ucraina şi de a o pune sub controlul Rusiei. Acest lucru nu s-a întâmplat şi nu se va întâmpla niciodată şi de aceea Ucraina câştigă”, a declarat amiralul Radakin,

Ucraina face progrese în bătălia sa pentru a-şi recâştiga teritoriul, după ce a recuperat deja 50% din terenul pe care Rusia l-a confiscat de la începutul invaziei. Progresele Ucrainei se datorează, de asemenea, comunităţii internaţionale, a adăugat şeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie.

Comunitatea internaţională „aplică presiuni economice şi diplomatice, iar Rusia suferă din această cauză”, subliniază el.

Cât despre alianţa dintre Rusia şi Coreea de Nord, asta indică faptul că Vladimir Putin este într-o „stare de disperare”, a mai spus amiralul britanic.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole