joi, iunie 13, 2024
AcasăPoliticCum a intrat Diana Șoșoacă în politică și cine sunt oamenii din...

-

Cum a intrat Diana Șoșoacă în politică și cine sunt oamenii din spatele ei ? Cum o sprijină Rusia ?

Diana Șoșoacă a intrat în politică după un scandal mediatizat de presa din România. Oamenii din spatele ei sunt puțini și nu foarte cunoscuți, dar Rusia o sprijină intens, la nivel de imagine și -m posibil – și la nivel finanaciar.

Diana Șoșoacă a devenit vizibilă după un scandal declanșat în pandemia de COVID. Partidul în care s-a înscris S.O.S. România nu are lideri vizibili. Șoșoacă este ajutată de Rusia, cel puțin mediatic.

Partidul S.O.S România în care Diana Șoșoacă e membru este creditat cu 5% în ultimele sondaje. Asta, deși Șoșoacă este singurul personaj cunoscut din partidul. Diana Șoșoacă este avocat și a intrat în atenția publicului în timpul pandemiei de COVID.

Cum a intrat Diana Șoșoacă în politică și cine sunt oamenii din spatele ei ?

În mai 2020, Diana Șoșoacă era o simplă avocată. Ea s-a lipit, imediat, de mișcarea unor elevi care cereau anularea examenului de bacalaureat. Motivul ar fi fost acela că elevii nu s-ar fi putut pregăti corespunzător din cazua pandemiei de COVID.

România a realizat un interviu cu elevii ce voiau anularea examenlui de bacalaureat. Ei voiau ca, în 2020, toți elevii să ia bacalaureatul. Șoșoacă îi sprijinea.

Mișcarea elevilor din România era reprezentată de avocat Diana Șoșoacă după cum vedeți mai jos.

Deși, oficial, susținea că elevii pe care îi reprezintă se tem de efectele coronavirus, ea susținea că virusul este o invenție menită să răpescă din libertățile individuale.

În fond, Șoșoacă credea în COVID pentru a-și face imagine ajutând mișcarea elevilor care nu doreau să dea bacalaureatul în 2020.

Diana Șoșoacă a intrat în Parlament umăr la umăr cu George Simion. „Iubirea” a durat doar un an.

Diana Șoșoacă

În august 2021, liderul grupului parlamentar senatorial AUR, Claudiu Târziu, a anunţat excluderea din partid a senatoarei Diana Şoşoacă şi revocarea acesteia din funcţia de preşedinte a Comisiei pentru cercetarea abuzurilor şi din cea de membru al Comisiei juridice.

Este important de reținut că cel care a anunțat excluderea Dianei Șoșoacă a fost Claudiu Târziu, sprijinit de Sorin Lavric, despre care se spune că ar fi ideologul partidului.

George Simion și-a dat acordul doar cu jumătate de gură. A aprobat excluderea lui Șoșoacă doar după ce i s-a adus ca argumentul faptul că aceasta îl poate concura pentru rolul de lider și vector de imagine al AUR.

Chiar dacă sondajele o dau pe Șoșoacă la 5%, există șanse foarte mari ca partidul ei să nu treacă pragul și să fie tentată de o Alianță. În schimb, AUR ar avea nevoie de procentele S.O.S România, pentru a obține peste 20% la alegeri. De aceea, dacă se mai și ceartă Simion și Șoșoacă o fac mai mult de formă. 

O revenire a Dianei Șoșoacă în AUR nu poate fi exclusă. 

Pe 30 mai 2022, Diana Șoșoacă a spus că „am un anunț politic de făcut în ceea ce mă privește. De astăzi, vă anunț că sunt membră a partidului S.O.S. România”.

Partidul era complet necunoscut publicului. Pagina de prezentare se deschide cu un citat din Diana Șoșoacă ce spune că „Un partid unit nu poate fi învins”.

Nu e clar ce funcție are Șoșoacă în partid, deoarece nu există o structură cu președinte, vicepreședinte, secretar etc.

Găsești informația că „PARTIDUL S.O.S.RO. are sediul central în localitatea Călimănești, str. Crișan, Nr. 21, jud. Vâlcea”.

Comitetul Național de conducere se alege pentru 4 ani, când se organizează și un Congres. Cine conduce partidul rămâne un mister.

Există și un Program al partidului care încape pe 4 coli A4 plin de banalități de genul: Pregătirea pentru calitatea de cetăţean, Economia Romaniei poate fi prospera, România are potential economic și cultural semnificativ. Îl găsiți AICI

Cine sunt fondatorii S.O.S. România

Partidul S.O.S. România a fost înființatat de Adeluța și Gabriel Gib și de Maricel Viziteu. Ei au depus actele în 23 noiembrie 2021, la Tribunalul București, iar instanța a publicat decizia definitivă privind înființarea formațiunii în 18 ianuarie 2022.

Viziteu Marcel (foto jos) este foarte activ pe FB unde are postări cu pisici, dar și cu Diana Șoșoacă la parada de 1 Decembrie 2023 unde s-a simțit trist. El scrie: „Șleahta de politicieni plictisiți prezenți și televiziunile de canal care transmiteau  doar ce voiau ei,au ,,rupt lanțul” și au fugit imediat ce oamenii de la dezordine au ridicat țarcurile pentru cei sosiți la eveniment…”

Diana Șoșoacă

Gabriel Gib este celălalt membru fondator. Spune despre el că este redactor-Șef la KSI MEDIA și manager la Fermierul-Cozia. A lucrat la Batalionul 28 vanatori de munte. 

De asemenea re multe postări, unele cu pisici, dar și cu Diana Șoșoacă.

Pare pasionat de daci și are mai multe articole dedicate „apei dacilor”, „capitalei dacilor”, „dacii din Armata Română” pe un blog care îi aparține. Vezi AICI

Soțul bun la toate

Un alt personaj care se află în spatele Dianei Șoșoacă este chiar soțul său care o însoțește pretitutindeni, îi împărtășește ideile și îi este și bodyguard. Diana Șoșoacă îl avea angajat la biroul său de avocatură unde îi dădea un salariu mai degrabă simbolic.Newsweek a scris că șoțul Dianei Șoșoacă i-a preluat discursul anti-vaccinare și conspiraționist. Silvestru Șoșoacă nu-i iese din vorbă nici la muncă, unde a fost subalternul actualului senator Diana Șoșoacă. Practic, un întreținut pe un salariu de 500 de euro.

Ajutorul neprețuit al Rusiei

Diana Șoșoacă este singurul parlamentar care nu s-a sfiint să facă vizite la Ambasada Rusiei la București după invazia lui Putin în Ucraina. Ea a susținut cauza rusă și a adus jigniri, fără argumente, Ucrainei și președintelui Zelenski.

În plină agresiune rusă împotriva Ucrainei, în noiembrie 2022, un parlamentar al României, Diana Șoșoacă, și un fost ministru de externe Adrian Severin au fost la Ambasada Rusiei unde a avut loc o recepție cu ocazia Zilei Unității Rusiei.

În vara abului trecut, senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă a fost prezentă la Ambasada Federației Ruse din București la recepția oficială cu ocazia sărbătorii naționale, Ziua Rusiei.Concluzie: Diana Șoșoacă a ocupat culoarul ultra naționalist și pro-rus al politicii românești. Nu are niciun nume cunoscut alături de ea și activează într-un partid fantomă. Are sprijinul (posibil și financiar) al Moscovei, extrem de important. Nemulțumirea oamenilor, mistificările și teoriile conspirației legate de războiul din Ucraina, care prind la o parte din populație o poate sălta pe Șoșoacă peste pragul de 5%. Diana Șoșoacă

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole