joi, iunie 13, 2024
AcasăActualitateCum i-au dat cei din Primăria Sibiu „un șpiț în fund” mimului....

-

Cum i-au dat cei din Primăria Sibiu „un șpiț în fund” mimului. Oamenii protestează

Deciziile angajaților din Primăria Sibiu se iau uneori fără o logică sau, poate, au un interes ascuns. După 15 ani de artă stradală , un mim, Toni Varuti, care interpreta un Charlie Chaplin ca statuie umană a primit „un șpiț în fund” de la cei din Primăria Sibiu. Precum în filmele mute cu celebrul actor, mimul de la Sibiu a fost zburat din centru pe bulevardul Mihai Viteazu.


Toni Varuti a considerat că după 15 ani de act artistic stradal în Sibiu, o nouă autorizație de la Domeniul Public din cadrul Primăriei Sibiu se va obține ușor. Nu a fost așa. Acesta a primit cu întârziere avizul Primăriei Sibiu… dar nu pentru zona centrală, ci pentru Bulevardul Mihai Viteazu. Actorul s-a enervat și a plecat.

Dar pe internet a apărut o petiție deja semnată de 666 de oameni, mulți sibieni, dar și turiști și actori din țară. Aceștia cer Primăriei Sibiu să dea avizul în zona centrală actului artistic interpretat de Toni Varuti. Sub titlul „Ne vrem mimum înapoi și îl vrem în Piața Mare” oamenii cer Primăriei să înțeleagă importanța unui act cultural stradal în zona istorică.

„Este de notorietate faptul că oriunde în România sau în Europa artiștii de stradă își desfășoară reprezentațiile în centrele istorice,pe bulevardele sau în piețele centrale,cu afluență de persoane,în zonele care prin arhitectură și activități prezintă un interes cultural-artistic și de divertisment pentru public,în special în perioada desfășurării de festivaluri, concerte, spectacole. Aceasta a fost realitatea și pentru Sibiu,iar prezența lui Toni Varuti a fost de-a lungul anilor o constantă în viața centrului vechi al Sibiului,o simbioză armonioasă și fericită cu atmosfera locului si a momentului, adăugând prin talentul său artistic, bunul simț și farmecul personal calitate și savoare vieții acestui oraș.” se arată în petiție.

Stirea Cum i-au dat cei din Primăria Sibiu „un șpiț în fund” mimului. Oamenii protestează a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole