sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăTehnologieCum să faci bani pe Instagram. Totul este extrem de simplu

-

Cum să faci bani pe Instagram. Totul este extrem de simplu

Câți bani pot face pe Instagram? Răspunsul poate fi dificil, deoarece există o mulțime de variabile care ar trebui luate în considerare. Mulți influenceri pe Instagram câștigă bani frumoși, deși au sub 10.000 de urmăritori. Sunt așa numiții „nano și micro-influenceri”, care au atras atenția specialiștilor în marketing datorită publicului lor implicat.

Cu câteva mii de urmăritori pe Instagram, ajungi, în mod firesc, să te întrebi: când pot începe să câștig bani? Vestea bună este că nu există un număr bătut în cuie, potrivit Businessinsider.

154 dolari pentru o postare pe Instagram în feed

Mulți influenceri pe Instagram fac bani cu mai puțin de 10.000 de urmăritori. Cinci dintre acești micro-influenceri, intervievați de Insider, spun că au câștigat bani de pe urma colaborării cu unele branduri. De exemplu, Tess Barclay, un „nano- influencer” din Toronto care creează conținut pentru stilul de viață, a început să câștige bani cu doar câteva mii de urmăritori pe Instagram. Ea spune că brandurile cu care colaborează o plătesc cu peste 154 dolari pentru o postare pe Instagram în feed.

„Întotdeauna am crezut că ai nevoie de un milion de urmăritori sau de o sută de mii de urmăritori, pentru a câștiga bani pe rețelele de socializare”, a spus Barclay pentru Insider.

„Nu e adevărat. Există multe moduri prin care poți face din asta o afacere, chiar dacă este part-time”, a adăugat ea.

Instagram plătește direct unii influenceri prin programe de stimulare
De asemenea, Instagram plătește direct unii influenceri prin programe de stimulare precum „Bonusuri” pentru Reels. Unele funcții de monetizare Instagram, cum ar fi „Insigne”, instrumentul Instagram pentru IG Live, cere ca un creator de conținut să aibă cel puțin 10.000 de urmăritori. Multe dintre aceste programe sunt limitate la anumite țări, cer ca vârsta minimă să fie de 18 ani, iar conturile să fie înregistrate drept conturi de afaceri sau de creatori în aplicație.

În timp ce ușile s-au deschis larg acum pentru ca mai mulți creatori pe Instagram să poată câștiga bani, de multe ori aceștia nu încep să obțină venituri cu normă întreagă imediat (deși un număr destul de mare de micro-influenceri cu mai puțin de 100.000 de urmăritori lucrează cu normă întreagă ca influenceri).

Cum ajung să facă bani?
Astăzi, influencerii de pe Instagram nu mai au nevoie de sute de mii de urmăritori pentru a începe să câștige bani. Iată câteva motive pentru care pot face bani:

1. Influencerii „nano” și „micro” (care au, de obicei, până la 100.000 de urmăritori) sunt angajați de multe branduri. Acești influenceri mai mici au demonstrat puterea comunităților de nișă pe Instagram, unde adepți falși și angajamentul disproporționat au inundat platforma. Influencerii pot câștiga sute până la mii de dolari din aceste oferte.

2. Instagram, deținută de Meta, a introdus, de asemenea, o piață a creatorilor de brand pentru sponsorizări în 2022.

3. Linkurile afiliate sunt mai ușor ca niciodată de partajat, după ce Instagram a lansat pe scară largă autocolantul de link în 2021. Cu toate acestea, unele programe de afiliere au propriile cerințe, cum ar fi LTK sau ShopStyle.

O altă modalitate sigură de a face bani pe Instagrame este prin aderarea la programe de afiliere. Marketingul afiliat Instagram este similar cu un parteneriat de brand, dar diferența este că veți fi plătit pentru fiecare client pe care îl aduceți. O astfel de colaborare de brand implică o plată fixă sau o altă valoare convenită în schimbul serviciilor furnizate în calitate de creator. Dacă sunteți un partener afiliat al unui anumit restaurant și promovați afacerea oferind un cod de reducere / cupon, veți fi plătit pentru fiecare client care vă utilizează codul.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole