joi, mai 23, 2024
AcasăActualitateCum se apără medicul cardiolog din Iaşi, acuzat că a montat oamenilor...

-

Cum se apără medicul cardiolog din Iaşi, acuzat că a montat oamenilor dispozitive medicale luate de la cadavre

Apar noi mărturii cutremuratoare ale unor pacienți sau rude ale acestora, în cazul unui medic cardiolog de la Iași acuzat de procurori că le-ar fi montat oamenilor, ilegal, dispozitive medicale luate de la cadavre.

Fiica unei bâtrane internate acum în stare gravă crede că mama sa a făcut complicații după ce un medic cardiolog i-a pus un stimulator cardiac. Iar un alt pacient susține că același doctor i-ar fi provocat probleme de inimă, special ca să aibă nevoie de un astfel de dispozitiv.

O femeie de 74 de ani din Bacău este internată în stare gravă în clinica ATI de la Spitalul Județean. Acestei paciente, doctorul Dan Tesloianu i-a implantat un cardio-stimulator în august, anul trecut.

La o lună după intervenție, pacienta a început să se simtă tot mai rau și a fost dusă de mai multe ori cu salvarea, la spital, în Iași și Bacău.

Cristina Bârzu, fiica pacientei: „După o lună și jumătate starea mamei a început să se deterioreze foarte rău. Au dus-o la Bacău, dar nu au reușit să o trateze și au dus-o la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași”.

La începutul lunii februarie, starea mamei a început din nou să se înrăutățească, s-a umflat extraordinar de mult, a avut blocaj renal.

Fiica femeii a venit acum din Italia să fie alături de mamă, după ce medicii au anunțat-o că este în stare critică.

Cristina Bârzu, fiica pacientei: „Situația mamei este foarte foarte gravă, din punctul meu de vedere, vina a fost după ce a fost implantat cardiostimulatorul”.

În județul Iași, un bărbat de 42 de ani a ajuns la același doctor, care – crede omul- ar fi făcut tot ce i-a stat în putință ca să îl forțeze să își pună un stimulator. Soția sa îi știe întreaga suferință.

Soția unui fost pacient: Îi spusese că „Te-am pregătit pentru operație ca să pun implantul. El a refuzat, normal că a refuzat că i-a fost frică. Și domnul doctor l-a batjocorit, spunându-i că e un mare bețiv, că el nu o ocupă paturi pentru pacienți ca el, că o să îl trimită acasă.

Reporter: Avea nevoie de un astfel de aparat?

Soția unui fost pacient: Nu. Chiar de curând fusese iarăși la un control și îi povestise cazul și a spus că el chiar nu are nevoie de așa ceva.

Ce spune medicul cardiolog

Chestionat de corpul de control al Ministerului Sănătății, doctorul Dan Tesloianu, de 52 de ani, susține că el știa că poate folosi și dispozitive provenite de la pacienți decedați.

Ba chiar ar fi menționat în fișele medicale că ar fi refolosit dispozitive implantate inițial altor pacienți.

Cardiologul susține și că multe dintre dispozitivele implantate pacienților ar fi provenit din donații sau erau aparate oferite de producători din Statele Unite și Suedia – pentru demonstrații. Medicul este arestat preventiv pentru abuz în serviciu și luare de mită.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole