sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăExterneCutremur total la Moscova! Anunțul făcut chiar acum de americani: Efectiv nu...

-

Cutremur total la Moscova! Anunțul făcut chiar acum de americani: Efectiv nu le pasă

 • Cifre înfiorătoare au fost date publicității de un general american. Fostul comandant al forțelor SUA în Europa, generalul în rezervă Ben Hodges a declarat că Moscova își trimite militarii la moarte fără nicio remușcare. Generalul a menționat că zilnic, o mie de militari ruși mor pe frontul din Ucraina.

  Generalul în rezervă american Ben Hodges a declarat că Moscova îi consideră pe militarii pierduți în Ucraina „carne de tun”.

  Pierderile uriașe pe care le are armata rusă pe frontul din Ucraina nu sunt suficiente pentru a înfrânge voința Moscovei de a continua războiul, a declarat generalul în rezervă american Ben Hodges, fost comandant al forțelor SUA în Europa, într-un interviu acordat publicației Newsweek.

  Astfel, deși forțele ruse sunt inferioare, din punct de vedere al calității armamentului și al moralului soldaților, comandanții militari ruși sunt dispuși să accepte o rată a pierderilor care ar fi considerată de-a dreptul „șocantă” pentru o armată occidentală.

  „Ce fac ei (rușii) bine este să alimenteze frontul cu carne de tun”, a spus Ben Hodges. „Pierd echivalentul unui batalion în fiecare zi: aproape 1.000 de soldați uciși. Și imaginați-vă cum arată cei răniți”.

  Datele de spre pierderi nu sunt anunțate

 • „Efectiv nu le pasă. Continuă să trimită în luptă militari antrenați”. Newsweek notează că nici autoritățile de la Moscova și nici cele de la Kiev nu prezintă date concrete referitoare la numărul de militari uciși sau răniți din cele două tabere.

  Ultimele date despre pierderile Ucrainei au fost făcute publice în decembrie 2022, când un consilier al președintelui Volodimir Zelenski a precizat că între 10.000-13.000 de militari ucraineni au fost uciși în luptă de la declanșarea invaziei, pe 24 februarie 2022.

  Ultimele date publicate de Rusia au fost în septembrie 2022: conform ministerului Apărării de la Moscova, până la acel moment, aproape 6.000 de militari ruși fuseseră uciși în Ucraina.

  Conform oficialilor de la Kiev, aproape 223.000 de militari ruși au fost „eliminați”. Conform Moscovei, între 61.000 – 83.000 de militari ucraineni au fost uciși.

  Generalul crede în victoria Ucrainei

 • La începutul anului, conform unei estimări a armatei norvergiene, Rusia a pierdut 180.000 de soldați (morți și răniți), în vreme ce Ucraina în jur de 100.000. Conform Pentagon Leaks, rușii au pierdut între 189.500 și 223.000 de militari, din care 35.500-43.000 au fost uciși, iar restul răniți.

  De asemenea, pierderile ucrainenilor se situează între 124.500 – 131.000, din care 15.500-17.500 uciși. Ben Hodges este „optimist” în privința victoriei Ucrainei și spune că se bazează, din acest punct de vedere, pe performanțele înregistrate până acum de ucraineni pe câmpul de luptă.

  „Cred că totul depinde de cine se va adapta cel mai repede. Cred că rușii speră să absoarbă cât mai mult din atacurile ucrainenilor. Pentru că rușilor nu le pasă de unitățile încercuite sau distruse”.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole