duminică, aprilie 14, 2024
AcasăExterneCutremure în Turcia: Experții estimează că replicile în cascadă pot dura luni...

-

Cutremure în Turcia: Experții estimează că replicile în cascadă pot dura luni de zile

Experții estimează că Turcia și Siria se vor confrunta în continuare cu replici seismice timp de mai multe luni, dar acestea devin tot mai puțin frecvente. După cutremurele devastatoare, mai multe replici au lovit în cascadă.

Replici în cascadă la cutremurele din Turcia

Salvatorii caută din nou oameni prinși sub dărâmături în Turcia, după ce un alt cutremur a lovit țara, ucigând cel puțin șase persoane, scrie bbc.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 s-a produs în apropierea orașului Antakya, lângă granița cu Siria, unde cutremure masive au devastat ambele țări pe 6 februarie.

Cutremurele anterioare au ucis 44.000 de persoane în Turcia și Siria, iar alte zeci de mii au rămas fără adăpost.

Clădirile slăbite de aceste cutremure s-au prăbușit luni în ambele țări.

Agenția Turciei pentru dezastre și urgențe a declarat că cutremurul de 6,4 a avut loc la ora locală 20:04 (17:04 GMT) la o adâncime de 10 km (6,2 mile).

Aceasta a fost urmată de o replici de 5,8 trei minute mai târziu și de zeci de replici ulterioare care nu au fost la fel de severe.

Ministrul Sănătăţii, dr. Fahrettin Koca, a declarat că 294 de persoane au fost rănite – 18 dintre ele grav.

Se crede că numărul morților a fost relativ scăzut de această dată, deoarece cutremurul s-a produs într-o zonă care era în mare parte goală după ce a fost puternic lovită de cutremurul din 6 februarie.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole