duminică, iulie 21, 2024
AcasăEconomicDacia vrea să devină un rival accesibil pentru Jeep începând cu Duster...

-

Dacia vrea să devină un rival accesibil pentru Jeep începând cu Duster 2024

Aflată sub umbrela corporativă a Renault, Dacia a înflorit în ultimele două decenii. Marca românească de volum a avut un an 2022 excelent în Europa, unde a reușit să vândă mai mult decât Opel/Vauxhall, Fiat, Citroën, Nissan și SEAT, potrivit cifrelor de vânzări publicate de JATO. A încheiat anul pe locul 12, urcând pe locul 10 în prima jumătate a anului 2023, când a depășit Kia și s-a situat imediat după Ford.

Pentru a menține ritmul vânzărilor, o mașină de oraș electrică Spring actualizată va sosi în 2024, când și cea de-a treia generație Duster va sparge coperta. SUV-ul mic cu abilități off-road decente va deschide calea pentru planul Dacia de a se repoziționa ca o alternativă Jeep accesibilă. Compania de la Mioveni a îmbrățișat deja stilul de viață în aer liber cu accesorii și ediții speciale, iar următorul Duster va oferi o abordare orientată spre stilul de viață cu accente de robustețe.

Șeful departamentului de design al Grupului Renault, Laurens van den Acker, a declarat pentru Autocar că „nu există un concurent serios pentru Jeep în Europa”, înainte de a se întreba retoric: „De ce nu ar putea fi Dacia acest lucru?”. În mod întâmplător, fotografiile spion atașate mai sus îl arată pe Duster 2024 împărțind drumul cu un Jeep Liberty.

„Nu există nicio marcă [accesibilă] care să fie legată de aer liber, care să te scoată din oraș, ceea ce, mai ales de pe vremea COVID, devine extrem de relevant.”

La scurt timp după Duster va veni Bigster, ca un SUV mai mare, de segment C, la un preț mai mare, dar totuși mai mic decât cel practicat de concurenți. Fotografiat mai jos ca un concept, nu va fi mai premium, deoarece acest lucru l-ar face prea scump.

Van den Acker nu este (prea) îngrijorat de viitorul val de mașini chinezești care vor sosi în Europa. El crede că Dacia este un constructor auto consacrat, cu clienți care caută mașini ieftine, în timp ce alte mărci ies pe piață cu EV-uri scumpe. Cu aproape 292.000 de vehicule vândute în prima jumătate a anului 2023 sau cu 30% mai mult decât în S1 2022, Dacia este mai populară decât a fost vreodată.

Mașinile accesibile vor fi întotdeauna populare, iar cifrele de vânzări publicate de JATO pentru prima jumătate a acestui an pe Bătrânul Continent confirmă succesul Dacia. Cu peste 123.000 de unități livrate, Sandero a fost al doilea cel mai bine vândut automobil în primele șase luni, în timp ce Duster a completat topul 10 cu aproape 87.000 de unități.

Toate mașinile noi și second hand. O singură căutare.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole