sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăEconomicDanone analizează opţiunile juridice după ce Moscova i-a naţionalizat operaţiunile din Rusia

-

Danone analizează opţiunile juridice după ce Moscova i-a naţionalizat operaţiunile din Rusia

Producătorul francez de lactate Danone analizează opţiunile juridice după ce Moscova a anunţat că a naţionalizat subsidiara Danone din Rusia, a declarat luni pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar, scrie Agerpres.
Potrivit unui decret semnat duminică de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, participaţiile deţinute de investitorii străini la Danone Russia precum şi cele deţinute de producătorul danez de bere Carlsberg la o companie rusească producătoare de bere au fost puse „sub administrarea temporară” a agenţiei ruseşti care administrează proprietăţile statului Rosimushchestvo.
Sursa citată de Reuters a dezvăluit că Danone va trimite o scrisoare Kremlinului şi în paralel este în contact cu autorităţile franceze, inclusiv cu biroul preşedintelui Emmanuel Macron.
Decizia Kremlinului scoate în evidenţă poziţia vulnerabilă a producătorilor străini de bunuri de consum care mai au operaţiuni în Rusia, dintre care unii au anunţat că intenţionează să plece. Producătorul săpunului Dove, grupul Unilever şi gigantul elveţian Nestle activează în continuare pe piaţa din Rusia, la fel ca şi producătorul de ţigări British American Tobacco, care încearcă să îşi vândă subsidiara rusească.
În luna octombrie a anului trecut, Danone anunţa că va ceda controlul operaţiunilor sale din Rusia. Cu toate acestea, sursa citată de Reuters a dezvăluit că grupul francez mai avea nevoie de câteva săptămâni pentru a ajunge la un acord de vânzare a subsidiarei din Rusia, carr regrupează 7.500 de angajaţi şi 13 fabrici. Sursa a adăugat că, la fel ca toată lumea, Danone a aflat din presă vestea că operaţiunile sale din Rusia vor fi naţionalizate şi a fost foarte surprinsă de această informaţie, în special având în vedere că grupul a iniţiat un proces foarte organizat de ieşire de pe piaţa rusească.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole