sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneDe la începutul anului, peste 1.000 de soldați au dezertat din armata...

-

De la începutul anului, peste 1.000 de soldați au dezertat din armata rusă: Fug de foame

Problema mara peste 1.000 de soldați au dezertat din armata rusă„s-a agravat problrma probabil” după mobilizarea parțială efectuată în 2022, consideră Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Potrivit Departamentului de Apărare al Regatului Unit, peste 1.000 de soldați au dezertat din armata rusă: Fug de foame. Referindu-se la datele jurnaliştilor ruşi independenţi, Ministerul Apărării relatează că, în perioada ianuarie-mai 2023, 1.053 de cazuri AWOL conform datelor din instanţele militare ale Federaţiei Ruse. Aceasta este mai mult decât întregul an precedent.

Armata rusă a lucrat la înăsprirea disciplinei de la invazia Ucrainei, dar problema dezertării , probabil, s-a agravat în urma mobilizării forțate, a declarat Ministerul britanic al Apărării într-un briefing .

În septembrie anul trecut, Kremlinul a decis să efectueze o „mobilizare parțială” prin chemarea a 300.000 de rezerviști. Mișcarea a stârnit proteste în țară, pe fondul unor informații despre un număr disproporționat de recruți din minoritățile sărace și etnice. Ministerul britanic al Apărării relatează într-un rezumat că „majoritatea celor găsiți vinovați de dezertare au primit pedepse cu suspendare”. Aceasta înseamnă că pot fi trimiși în Ucraina.

„Eforturile Rusiei de a îmbunătăți disciplina se axează pe creșterea nivelului de patriotism și nu pe eliminarea cauzei fundamentale a nemulțumirii soldaților”, a declarat sursa.

Mai sunt și alți mercenari ruși?

Mai mulți dezertori, inclusiv cei din rândurile PMC Wagner, ar fi fost uciși în Ucraina într-un mod revelator. Într-unul dintre rapoartele Euronews, se relata că formațiunile din Cecenia folosite pentru a impune disciplină trupelor, au stârnit manifestări de nemulțumire.

Toată lumea vorbește despre Wagner. Dar mai sunt și alți mercenari ruși. Cine sunt ei? Există, de asemenea, rapoarte din Ucraina conform cărora conscriși ruși reținuți, uneori închiși în subsoluri, pentru că au refuzat să lupte. Potrivit numeroaselor mărturii, soldații ruși se află în condiții proaste: mor de foame, îngheață și suferă de agresiuni din partea comandanților lor. Cei mobilizați se plâng că sunt trimiși în zona de război fără uniforme și pregătire adecvată.

Pe baza acestui fapt, este dificil de evaluat dacă rușii vor să lupte. Unii observatori susțin că invazia a fost forțată asupra locuitorilor țării de către un guvern care reprimă disidența. Alții spun că războiul nu ar fi fost posibil fără sprijinul larg al populației Federației Ruse. Sursa: euronews.com

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole