duminică, aprilie 14, 2024
AcasăPoliticDemis de la șefia PNL Timiș, Alin Nica a trecut la partidul...

-

Demis de la șefia PNL Timiș, Alin Nica a trecut la partidul lui Ludovic Orban și va candida la CJ Timiș din partea Forța Dreptei

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, demis de la șefia PNL Timiș după ce s-a opus alianței electorale PNL-PSD din județ, a declarat marți, 2 aprilie, că s-a înscris și va candida pentru un al doilea mandat la CJ Timiș din partea partidului Forța Dreptei, condus de Ludovic Orban.

„Acum trebuie să luptăm până la capăt pentru dreapta din judeţ şi pentru liberalii de dreapta. Nu putem să ne întoarcem ca pe vremea comuniştilor şi să avem un singur candidat real în persoana domnului preşedinte Simonis (n.red. – Alfred Simonis, de la PSD”, a spus Alin Nica într-o conferinţă de presă, potrivit news.ro.

Alin Nica a adăugat că a discutat cu Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, și va candida din partea acestui partid pentru un nou mandat la șefia CJ Timiș.

Nica a spus că președintele PNL, Nicolae Ciucă, și secretarul general, Lucian Bode, l-au exclus „de facto” din PNL și l-au propulsat astfel pe social-democratul Alfred Simonis candidat comun la șefia CJ Timiș.

„Sunt şi voi fi liberal. 20 de ani am fost promotorul şi voi fi în continuare promotorul ideilor liberale. A fost o decizie extrem de grea, însă nu am avut de ales. Cei de la Bucureşti m-au exclus de facto din PNL: Ciucă şi Bode l-au făcut pe Simonis călăul judeţului Timiş. Am convingerea că au rămas alături de mine membri şi simpatizanţi PNL Timiş, pe care nu am de gând să îi dezamăgesc, aşa cum au făcut-o Ciucă şi Bode”, a mai afirmat Nica.

El va candida în tandem cu Dominic Fritz (USR – Primăria Timișoara), din partea Alianţei Dreapta Unită, la alegerile locale din 9 iunie.

Alin Nica își dorea al doilea mandat de preşedinte al CJ Timiş din partea PNL, dar alianţa PSD-PNL a decis să îl sprijine pe Simonis la șefia CJ Timiș, iar liberalii să dea candidatul la Primăria Timișoara. Astfel, liberalii au decis îndepărtarea lui Nica de la șefia PNL Timiș şi numirea unui interimar, este vorba despre Vasile Blaga.

Foto: Express de Banat

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole