joi, mai 23, 2024
AcasăEconomicDezvoltatorul de spații industriale CTP cumpără trei parcuri industriale de la FM...

-

Dezvoltatorul de spații industriale CTP cumpără trei parcuri industriale de la FM Logistic

CTP, cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de spații industriale și logistice din Europa, după suprafața închiriabilă (GLA), a achiziționat un portofoliu de peste 100.000 mp de la FM Logistic, una dintre cele mai importante companii de servicii pentru lanțul de aprovizionare din Europa, care va continua să fie chiriaș CTP pe termen lung.
Portofoliul cuprinde trei parcuri industriale situate în apropierea celor mai mari parcuri CTP din București, Pitești și Timișoara și consolidează prezența CTP în aceste orașe și pe axa autostrăzii București – Pitești.
Spațiile recent achiziționate completează stocul existent și consolidează prezența în locații-cheie, care sunt percepute din ce în ce mai mult ca hub-uri regionale, spune Ana Dumitrache, Managing Director CTP România.
Tranzacția de vânzare și lease back a fost structurată și implementată de echipa de tranzacții a CTP România, cu sprijinul intern al departamentelor financiar și de administrare a proprietății.
Andreea Enescu, Transaction Director CTP România, menționează că cele trei locații beneficiază de “surplus generos de teren”, care va permite dezvoltarea ulterioară a proiectelor. 
Compania FM Logistic a fost înființată în Franța, în 1967, în Franța, pentru a a furniza servii aprovizionare în Europa, deservind clienți din sectoarele produselor de larg consum, comerţ cu amănuntul, frumusețe și cosmetică, producție industrială și sectoare medicale. În România, FM Logistic își desfășoară activitatea începând din anul 2003.
“Începerea parteneriatului pe termen lung cu CTP va permite echipei din România a FM Logistic să se concentreze pe aspectele operaționale și pe cele direct legate de clienți, păstrând portofoliul existent de clienți și rămânând deschiși pentru noi extinderi pe măsură ce oportunitățile apar”,   declară Alexander Pavlov, Country Managing Director FM Logistic România.
Tranzacția imobiliară a fost consiliată de CBRE România, care a reprezentat vânzătorul.
“Este dovada că piața din România este pregătită pentru tranzacții de tip sale and lease back (vânzare și închiriere ulterioară) și că proprietarii cei mai mari sunt adesea și cei mai dinamici”, spune Mihai Pătrulescu, Head of Investment Properties CBRe România.
Odată cu achiziționarea acestor noi spații, portofoliul CTP din România a atins pragul de 2,5 milioane mp de depozite moderne sustenabile de clasă A.
 
 
Despre CTP
CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale listate la bursă din Europa în funcție de suprafața închiriabilă, deținând 10,5 milioane de metri pătrați de GLA în 10 țări la 31 decembrie 2022. CTP certifică toate clădirile noi în conformitate cu BREEAM Very good sau mai bine și a obținut un rating ESG “Low-Risk” de către Sustainalytics, subliniind angajamentul său de a fi o afacere sustenabilă. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul CTP: www.ctp.eu.
Despre FM Logistic
Prezentă în România din 2003, FM Logistic a fost înființată în 1967, în Franța, pentru a furniza servicii de aprovizionare în Europa, deservind clienții din industriile din sectoarele produselor de larg consum, comerţ cu amănuntul, frumusețe și cosmetică, producție industrială și sectoare medicale. Serviciile sale includ depozitare, execuție omnicanal, co-ambalare, transport intern și internațional, operațiuni de logistică urbană, precum și servicii turn de control al lanțului de aprovizionare. Astăzi, compania este activă în 14 țări din Europa, Asia și America Latină.
 

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole