marți, februarie 27, 2024
AcasăExterneDiscurs către națiune de 5 minute: Putin susține că a cerut special...

-

Discurs către națiune de 5 minute: Putin susține că a cerut special să nu se tragă în mercenarii Wagner pentru a se evita vărsarea de sânge „dorită de Occident” / Numele lui Prigojin, evitat

Președintele rus Vladimir Putin a ținut un discurs luni seara în care a declarat că a dat ordinul „de a se evita vărsarea de sânge” pe care credea că Ucraina și Occidentul o doreau în timpul rebeliunii eșuate a grupului paramilitar Wagner, mulțumindu-le rușilor pentru „patriotismul” și unitatea lor, potrivit AFP.

În discursul său către națiune, care a durat doar 5 minute, Putin a mai spus că toate deciziile necesare pentru a neutraliza ameninţarea au fost luate încă de la început.

Revolta ar fi fost înăbuşită oricum, iar organizatorii şi-au dat seama că acţiunile lor au fost criminale, adaugă el.

„Încă de la începutul evenimentelor, au fost luate măsuri la instrucțiunile mele directe pentru a evita o mare vărsare de sânge”, a declarat Putin într-un discurs televizat, judecând că Occidentul și Ucraina au dorit „un astfel de rezultat fratricid”.

El i-a mulţumit lui Aleksander Lukaşenko pentru pacea cu Wagner.

Preşedintele rus spune că „majoritatea covârşitoare” a mercenarilor Wagner sunt patrioţi ai Rusiei.

„Le mulțumesc acelor soldați și comandanți ai grupului Wagner care au luat singura decizie corectă – nu au mers pe calea vărsării de sânge fratricid, s-au oprit la ultima linie”, a declarat Putin într-un discurs către națiune.

El a mai spus că acei luptători vor avea „oportunitatea de a continua să servească Rusia prin încheierea unui contract cu Ministerul Apărării sau cu alte agenții de aplicare a legii, sau de a se întoarce la familia și prietenii lor. Cine vrea poate merge în Belarus”, potrivit CNN.

În timpul discursului către națiune, Putin nu l-a menționat deloc pe nume pe liderul Wagner, Evgheni Prigojin.

Vladimir Putin s-a întâlnit luni seară cu principalii săi responsabili din domeniul securității, a anunțat Kremlinul, după un scurt discurs adresat națiunii de către președintele rus cu privire la rebeliunea eșuată a grupului paramilitar Wagner, potrivit AFP.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole