luni, iulie 22, 2024
AcasăEconomicDisney îl dă în judecată pe guvernatorul Floridei Ron DeSantis şi-l acuză...

-

Disney îl dă în judecată pe guvernatorul Floridei Ron DeSantis şi-l acuză de ”răzbunare ţintită”

Un angajator major în acest stat din Sud, prin parcul de distracţie Disney World din Orlando, gigantul divertismentului a fost recent sancţionat de către Ron DeSantis din cauză că a apărat poziţii progresiste.

Guvernatorul, un potenţial candidat la Casa Albă, a făcut din lupta împotriva ”wokism”-ului unul dintre principalii săi cai de bătaie.

Walt Disney Parks and Resort îl acuză pe Ron DeSantis, în plângerea pe care a depus-o, de orchestrarea unei adevărate ”campanii” a unei ”răzbunări guvernamentale ţintite” împotriva sa, cu scopul de a-l pedepsi din cauza campaniei sale a ”libertăţii de exprimare”.

Acest lucru ”ameninţă de-acum activităţile comerciale ale Disney, îi pune în pericol viitorul economic în regiune şi îi încalcă drepturile constituţionale”, pledează întreprinderea.

Grupul l-a înfuriat pe guvernator după ce a denunţat un proiect de lege care restrânge predarea unor subiecte legate de orientarea sexuală (”Don’t say gay”)  în şcolile primare din Florida.

Ron DeSantis a anulat, în februarie, statul special al Disney în acest stat şi avantajele de care parcul de atracţii Disney World beneficia din anii ’60.

În urma acestei decizii, un Comitet de reglementarea turismului, numit de către Ron DeSantis, a aprobat miercuri anularea unui acord comercial încheiat recent cu parcul, care are 75.000 de angajaţi şi atrage 50 de milioane de vizitatori pe an.

Disney reacţionează şi denunţă în plângerea pe care a depus-o ”o măsură de retorsiune evident anticomercială şi evident neconstituţională”.

Grupul estimează că ”nu are altă opţiune decât să intenteze această acţiune în justiţie pentru a-şi proteja angajaţii, clienţii şi partenerii”.

La începutul lui aprilie, CEO-ul Disney, Bob Iger, l-a acuzat în mod public pe Ron DeSantis de impunerea unor ”măsuri anticomerţ” care încalcă ”dreptul la libertatea de exprimare” a întreprinderii.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole