vineri, mai 24, 2024
AcasăTehnologieDmitri Medvedev, avertisment dur pentru Occident: Rusia poate ataca nu numai Ucraina

-

Dmitri Medvedev, avertisment dur pentru Occident: Rusia poate ataca nu numai Ucraina

Dmitri Medvedev, băiatul rău al Kremlinului, amenință din nou Occidentul și spune că „Rusia ar putea ataca nu numai Ucraina ca răspuns la loviturile Kievului”. Dmitri Medvedev s-a referit în special la comentariile recente ale ministrului britanic de Externe David Cameron despre permisiunea Ucrainei să folosească arme furnizate de Londra împotriva țintelor din Rusia

Dmitri Medvedev vine cu un nou avertisment pentru Occident

Scopul exerciţiilor nucleare planificate de Rusia este de a pregăti răspunsul la orice fel de atacuri asupra teritoriului rus pe care Occidentul a permis Ucrainei să le efectueze cu armele pe care i le furnizează, a declarat vineri vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev.

Dmitri Medvedev, fost preşedinte al Rusiei între 2008 şi 2012, a avertizat Occidentul că Rusia ar putea ataca nu numai Ucraina ca răspuns la astfel de atacuri.

„În anumite circumstanţe, răspunsul (la astfel de atacuri) va fi îndreptat nu numai spre Kiev. Şi nu numai cu explozibili convenţionali, dar şi cu un tip special de arme”, a scris Medvedev pe Telegram.

Dmitri Medvedev, avertisment dur pentru Occident:

Dmitri Medvedev, despre armele nucleare. Sursa foto: Pixabay

Rusia a anunțat că va pune în aplicare un exercițiu cu arme nucleare tactice

Reamintim că Rusia a anunţat luni că va practica desfăşurarea de arme nucleare tactice ca parte a unui exerciţiu militar, ca răspuns la ceea ce Moscova a calificat drept ameninţări din partea Franţei, Marii Britanii şi Statelor Unite.

Medvedev s-a referit în special la recentele comentarii ale ministrului de externe britanic David Cameron cu privire la faptul că Ucrainei i se permite să folosească arme furnizate de Marea Britanie împotriva ţintelor din interiorul Rusiei.

În anunţul său de luni, Ministerul Apărării de la Moscova indicase că la aceste exerciţii cu utilizarea armelor tactice nucleare vor participa forţele din Districtul Militar Sud – care include Crimeea şi cele patru regiuni ucrainene anexate de Moscova în 2022 (Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie)- şi în special trupe poziţionate în apropiere de Ucraina, informează reuters.com.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole