luni, martie 4, 2024
AcasăExterneDmitri Peskov spulberă orice speranță de negociere: „Obiectivele stabilite de Rusia în...

-

Dmitri Peskov spulberă orice speranță de negociere: „Obiectivele stabilite de Rusia în Ucraina pot fi atinse doar prin mijloace militare”

Obiectivele stabilite de Rusia în Ucraina, în acest moment, pot fi atinse doar prin mijloace militare. Acest lucru a fost anunțat luni jurnaliștilor de către secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.

Dmitri Peskov susține că obiectivele pe care le-a trasat înainte de invadarea Ucrainei mai pot fi atinse acum doar prin mijloace militare, relatează TASS.

„Pentru noi, prioritatea absolută continuă să fie și va rămâne întotdeauna atingerea obiectivelor stabilite. Acum acestea pot fi atinse doar prin mijloace militare”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului. În același timp, Kremlinul nu vede încă premisele pentru tranziția situației din Ucraina către un curs pașnic.

Răspunsul lui Dmitri Peskov vine după ce s-a anunţat un presupus „grup de mediere”

Anterior, Wolfgang Ischinger a publicat un articol pentru Tagesspiegel, în care a cerut Occidentului „să înceapă să se gândească la procesul de pace chiar acum”. El a propus crearea unui „grup de mediere”, care ar trebui să includă Marea Britanie, Germania, SUA și Franța, precum și alte organizații internaționale.

Mai exact, fostul preşedinte al Conferinţei de Securitate de la Munchen în perioada 2008-2022, Wolfgang Ischinger, se pronunţă în favoarea pregătirii condiţiilor cadru pentru negocierile de pace între Rusia şi Ucraina, relatează luni DPA.

„Separat de livrări de arme şi sprijin financiar, noi trebuie să oferim perspective la lista tot mai lungă de întrebări esenţiale în Statele Unite, ca şi aici în Germania”, a scris fostul diplomat german într-un articol publicat luni de cotidianul berlinez Tagesspiegel.

Ischinger a continuat: „Evident, nu este vorba despre a-i cere Ucrainei să fie disponibilă pentru negociere aici şi acum. Doar Ucraina va decide asta, iar în prezent un asemenea pas ar fi echivalent cu o capitulare parţială în faţa Rusiei agresoare. Dar este momentul potrivit pentru a iniţia un proces de pace pentru Ucraina”.

Ischinger cere crearea unui grup de contact internaţional pe lângă Grupul Ramstein

Alte personalităţi din Germania, precum fosta eurodeputată de stânga Sahra Wagenknecht, militanta pentru drepturile femeilor Alice Schwarzer şi scriitorul Richard David Precht au cerut începerea unor tratative pentru încetarea focului în Ucraina, opinia lor găsindu-şi ecou în rândul anumitor categorii ale populaţiei germane. Totuşi, poziţia lor a fost de asemenea, nu în ultimul rând din Ucraina.

Ischinger cere crearea unui grup de contact internaţional pe lângă Grupul Ramstein, care coordonează livrările de arme pentru Ucraina. În jurul acestui nucleu ar trebui să activeze, în opinia lui Wolfgang Ischinger, un cerc de parteneri care ar include Canada, Spania, Polonia, Italia, statele baltice, Naţiunile Unite, Uniunea Europeană, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi NATO, informează gazeta.ru.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole