sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăTehnologieDominația din China în zona inteligenței artificiale va fi un dezastru pentru...

-

Dominația din China în zona inteligenței artificiale va fi un dezastru pentru democrație. Experți americani

China și SUA au dezvoltat sisteme de inteligență artificială (AI) într-un ritm rapid care a evoluat într-o cursă pentru dominație. Ce se va întâmpla dacă China ar depăși SUA prin capacitatea sa tehnologică? Experții avertizează asupra consecințelor nefaste pentru America.

Dacă China câștigă cursa tehnologică declanșată de inteligența artificială, acțiunile sale ar avea un impact asupra societății, militar și cultural ale SUA, punându-i pe americani la cheremul lor. Vor putea să modeleaze libertatea de exprimare și puterea în societatea modernă.

„Dacă tu ești cel care sparge limitele AI, poți să mergi mai departe și să stabilești, de asemenea, cum arată regulile pentru această tehnologie”, James Czerniawski, un analist senior de politici la Americans for Prosperity, a declarat Fox News Digital.

„Dacă China este cea care este capabilă să facă asta, cred că trebuie clarificat unde se află când vine vorba de AI”, a adăugat el. „În special, vor să folosească AI pentru a controla diseminarea informațiilor online, așa că cred că acesta este ceva de care trebuie să fim foarte conștienți și care trebuie să ne preocupe foarte mult.”

El a explicat că China a făcut investiții semnificative în inteligența artificială folosind capitalul de stat pentru a depăși SUA, despre care a spus că ar putea să nu fie imediat evident pentru americani, mai ales în ceea ce privește distribuirea informațiilor.

„Când ne uităm la diseminarea de informații online, dacă China conduce acea cursă în domeniul inteligenței artificiale… atunci aceasta este cu adevărat cea mai mare amenințare pentru americani… ar putea fi puțin mai dificil să obțineți o gamă completă de informații disponibile pe orice subiect dat. , și mai ales dacă PCC ar prefera să se vadă doar o anumită narațiune”, a spus el. „Cred că acesta este într-adevăr cel mai mare risc pentru americani este că China ar putea să-și exporte în mod indirect suprimarea libertății și a informațiilor”.

Inteligența artificială

În S.U.A., chiar acum, el a explicat că companiile tehnologice permit ca o mulțime de păreri și informații să fie difuzate online. „Cred că este ceva de de genul: „Cum va acționa China în domeniul AI și cum va încerca să controleze diseminarea informațiilor? Cum vor încerca să își valorifice politica externă foarte agresivă pentru a încerca ca și alte națiuni să preia un model asemănător?”, s-a întrebat el.

Dr. Michael Capps, CEO-ul Diveplane, a declarat pentru Fox News Digital că este greu de prezis cum ar arăta lumea peste cinci, zece sau cincisprezece ani de acum înainte, dacă China ar ajunge înainte SUA în cursa AI.

„Este greu să nu fii foarte, foarte îngrijorat”, a spus el. „Lucrul bun este că, în general, China s-a concentrat pe propriile sale granițe și mai puțin pe proiecția puterii. Lucrul rău este că, desigur, în ultimii ani au proiectat putere. Inițiativa Belt and Road îi construiește bazele de putere din afara granițelor chineze ca o modalitate de a-și proteja modul de viață”.

Capps a folosit TikTok ca exemplu de produs chinezesc despre care a spus că face o treabă excelentă de a menține atenția publicului de a colecta date și de a afla despre oameni cu ajutorul AI. Model despre care a spus că va fi cooptat de alte companii și produse în cazul în care China conduce lumea în AI. Dacă Netflix ar fi operat de o companie chineză, el a spus că anumite teme de film, de exemplu, ar fi interzise.

„Organizații precum NBA sau Hollywood se conformează intereselor chineze pentru că nu vor să deranjeze cea mai mare piață”, a spus el. „Va fi foarte greu pentru noi să vedem libertatea de exprimare… și nu cred că cineva vrea să meargă în această direcție”.

Christopher Alexander, CCO al Liberty Blockchain, a declarat că SUA și alte companii private trebuie să fie conștiente de posibilitatea ca China să fure secrete industriale legate de tehnologia AI, astfel încât să poată învinge concurenții până la saturarea pieței. „Cine va dezvolta ceva dacă va trebui să-l dea și să-ți arate toate lucrările interioare de îndată ce l-a creat?” el a intrebat. „Aceasta este de fapt o problemă masivă în China în acest moment. Îți vor fura secretele industriale în China sau afară într-o clipă.”

El a subliniat, de asemenea, importanța hardware-ului, cum ar fi cipurile semiconductoare, care sunt necesare pentru a alimenta AI și sunt fabricate în principal în Taiwan. „Faptul că se află periculos de aproape de granița Chinei continentale nu este ideal, mai ales dacă ținem cont de cât de agresivi sunt chinezii”, a spus el. „Dacă chinezii pot lua Taiwanul, o vor face fără nicio ezitare”

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole