joi, mai 23, 2024
AcasăPoliticDouă ministere, desființate! Propunerea PNL aruncă în aer politica

-

Două ministere, desființate! Propunerea PNL aruncă în aer politica

Două ministere, desființate! Este propunerea unui lider PNL care ar arunca în aer politica românească, dar ar putea, oricât de ciudat pare, să fie agreată de cei doi lideri ai Coaliției.

Două ministere cel al familiei, constituit special pentru Gabriela Firea, și al Energiei, înființat pentru Virgil Popescu, anterior, ar putea fi desființate. O astfel de măsură ar duce la economii substanțiale la buget. Propunerea îi aparține vicepreședintelui PNL Florin Roman. Acesta consideră că Guvernul ar putea funcționa foarte bine și fără cele două portofolii, unul condus de un ministru al PSD, iar cel de-al doilea de un liberal.

De asemenea, Florin Roman este de părere că mai multe instituții de control, similare ca atribuții, ar putea fi comasate. În acest sens, dă ca exemplu Agenția de Mediu și Garda de Mediu, DSP și DSV etc. Adoptarea unor asemenea măsuri ar putea duce la economii menite să contribuie la reducerea deficitului bugetar.

„Sunt convins că România poate funcționa și fără Ministerul Familiei, fără nici un fel de probleme, cum poate funcționa și fără șapte instituții care au atribuții de control similare, pe același domeniu. Vine și Agenția de Mediu și Garda de Mediu și Poliția Economică și DSP-ul și DSV-ul și toată lumea în control, cu aceleași atribuții. Sunt multe lucruri care din punctul nostru de vedere trebuie regândite și acum este momentul pentru acest lucru”, a declarat Florin Roman, într-o intervenție pe care a avut-o la RFI.

Marcel Ciolacu, premierul PSD – PNL

PNL îi propune lui Marcel Ciolacu să desființeze două ministere. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC
Comasarea ministerelor Energiei și Economiei
Politicianul PNL a adăugat că Ministerul Familiei ar fi transformată, după desființare într-o agenție sau direcție de specialitate care să funcționeze în subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, așa cum a fost în trecut.

De asemenea, el a precizat că și ministerele Energiei și al Economiei ar putea fi comasate după același model, pentru a simplifica schema de funcționare a statului.

„Sau de ce avem nevoie de Ministerul Energiei și Ministerul Economiei? Eu cred că sunt două entități care pot funcționa sub același minister și sunt desigur foarte multe variante de a simplifica această structură încă destul de obeză a statului”, a mai afirmat Florin Roman potrivit sursei citate mai sus.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole