duminică, iunie 23, 2024
AcasăExterneErdogan anunță că nu mai vorbește cu Netanyahu: „L-am șters și l-am...

-

Erdogan anunță că nu mai vorbește cu Netanyahu: „L-am șters și l-am aruncat! Nu mai este cineva cu care putem vorbi”

Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, a declarat, sâmbătă după-amiază, că nu va mai discuta cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu. „L-am șters și l-am aruncat”, a spus liderul turc.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan spune că nu mai poate vorbi cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu în lumina bombardamentelor din Gaza, relatează presa turcă.

„Netanyahu nu mai este cineva cu care putem vorbi. L-am șters și l-am aruncat”, le-a spus Erdogan jurnaliştilor într-un zbor înapoi de la un summit din Kazahstan.

Președintele, Turciei,| adaugă că ministrul său de externe și șeful serviciilor de informații vor continua să discute cu „partea israeliană”, precum și cu Hamas și cu alte grupuri palestiniene.

Israelul a lansat un atac împotriva Hamas, în 7 octombrie 2023, în urma căruia 1.400 de persoane, majoritatea civili, au fost uciși, motiv pentru care retorica lui Erdogan împotriva operațiunii a devenit tot mai critică. „Nu veţi găsi niciun alt stat a cărui armată să se comporte cu atâta inumanitate”, a punctat Erdogan.

Sâmbătă, Ministrul de externe Turca a precizat că Turcia nu rupe relaţiile diplomatice cu Israelul. „Ruperea completă a legăturilor nu este posibilă, mai ales în diplomaţia internaţională.

El a explicat că şeful agenţiei de informaţii a Turciei (MIT), Ibrahim Kalin, a fost vârful de lance al eforturilor Turciei pentru a încerca să medieze încheierea războiului. „Ibrahim Kalin vorbeşte cu partea israeliană. Bineînţeles, el negociază şi cu Palestina şi cu Hamas”, a declarat Erdogan.

Totuși, liderul turc consideră că Netanyahu este principalul vinovat pentru violenţe şi „a pierdut sprijinul propriilor cetăţeni”. „Ceea ce trebuie să facă este să facă un pas înapoi şi să pună capăt acestei situaţii”.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole