luni, iunie 17, 2024
AcasăExterneEste oficial. Slovacia a anunțat NATO că NU mai trimite arme Ucrainei...

-

Este oficial. Slovacia a anunțat NATO că NU mai trimite arme Ucrainei pentru războiul cu Rusia

În cadrul unei întâlniri la Bruxelles cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, Robert Kaliňák, ministrul slovac al apărării, a confirmat că noul guvern al Slovaciei nu va mai transfera asistență militară către Ucraina din depozitele sale.

Acest lucru a fost anunțat marți de Ministerul Apărării din Slovacia, scrie European Pravda.

„Șeful Ministerului Apărării, Kaliňák, l-a informat pe secretarul general al NATO despre încetarea asistenței militare pentru Ucraina din stocurile slovace”, se arată în comunicat.

În același timp, Slovacia oferă Ucrainei „o gamă destul de largă de asistență umanitară, civilă și tehnică neletală”, a precizat acesta.

Partenerii străini, după cum s-a indicat, „respectă pe deplin” decizia noului guvern slovac.

În urma numirii sale, prim-ministrul slovac Robert Fico a confirmat că nu va sprijini asistența militară pentru Ucraina.

La 8 noiembrie s-a aflat că guvernul Republicii Slovace nu a aprobat cel de-al paisprezecelea pachet de asistență militară pentru Ucraina, în valoare de 40,3 milioane de euro, propus de predecesorii săi.

În același timp, Fico a promis că nu va împiedica companiile slovace să producă și să furnizeze arme clienților lor, inclusiv Ucrainei.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole