sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăExterneEvgheni Prigojin a avut o nouă ieșire dură la adresa liderilor de...

-

Evgheni Prigojin a avut o nouă ieșire dură la adresa liderilor de la Kremlin. Numele lui nu mai poate fi rostit de jurnaliștii ruși

Finanțatorul grupării de mercenari de la Wagner, Evgheni Prigojin a avut o nouă ieșire nervoasă la adresa șefilor armatei ruse și a unor înalți oficiali ruși, care ar fi ordonat un embargou mediatic total în ceea ce îl privește.

Liderul Wagner Evgheni Prigojin spune că politicienii de la Moscova au ordonat presei de stat să nu îi mai pomenească numele lui, și nici a grupării paramilitare pe care o conduce, în ciuda faptului că a cucerit orașul Bahmut.

În mesajul care a fost postat pe un cont de telegram, Prigojin a lansat și un fel de blestem la adresa liderilor ruși, despre care a spus că vor fi judecați de popor.

”Sunt absolut convins că au interzis relatarea despre victoria noastră de la Bahmut. Aceşti birocraţi de la nivel înalt, aceia închişi în turnurile Kremlinului, încearcă să le închidă tuturor gura pentru a nu vorbi despre Wagner. Pe termen lung – şi termen lung înseamnă două sau trei luni – ei vor primi o palmă din partea oamenilor pentru că încearcă să le închidă tuturor ochii şi urechile”, a spus Prigojin.

A criticat și liderii armatei ruse

În ultima perioadă, Prigojin a avut o serie de ieșiri dure la adresa liderilor armatei, referindu-se inclusiv la ministul Apărării, Serghei Şoigu, despre care a spus că este o marionetă.

Liderul Wagner este nemulțumit că a primit o cantitate mică de muniții, și că din acest motiv, gruparea condusă de el a suferit pierderi grele.

„Din cauza reducerii personalului, Wagner a fost nevoit să predea flancurile armatei ruse. Există un risc serios de încercuire a Wagner la Bahmut din cauza eșecului flancurilor. Flancurile se crapă deja și defectează. În lipsa muniției, mașina de tocat carne va funcționa în sens invers: Forțele Armate Ucrainene vor distruge trupele Wagner”, a transmis Prigojin,

Prigojin a mai spus că în bătălia de la Bahmut au fost ucişi circa 72.000 de soldaţi ucraineni şi au fost răniţi între 100.000 şi 140.000, un bilanţ neconfirmat de vreo sursă independentă, potrivit DCnews.

Autoritățile ucrainene au anunțat că declarațiile lui Prigojin sunt simple ”fantezii”, și că aceste cifre trebuie socotite în rândul armatei ruse și a grupării Wagner.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole