sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneFederația Rusă va considera transferul avioanelor F-16 în Ucraina drept o amenințare...

-

Federația Rusă va considera transferul avioanelor F-16 în Ucraina drept o amenințare nucleară din partea Occidentului

Federația Rusă declara ca apariția avioanelor de luptă F-16 capabile să poarte arme nucleare la Kiev va fi considerată de Rusia drept o amenințare nucleară din partea Occidentului, a declarat ministrul de externe Serghei Lavrov, conform Ria Novosti.

Federația Rusă Serghei Lavrov declara ca a vorbit în repetate rânduri pe această temă. Aș spune chiar că dialogul s-a epuizat pentru că Occidentul a întreprins acțiuni care să ne oblige iar și iar să semnalăm riscurile de natură strategică care sunt generate de o agresivă politică anti-rusia”, a spus ministrul.

În același timp, Statele Unite și sateliții săi NATO creează riscul unei ciocniri armate directe cu Rusia, care este plină de consecințe catastrofale, a continuat ministrul, conform presei de propagandă.

„Doar un exemplu de dezvoltare extrem de periculoasă sunt planurile SUA de a transfera avioane de luptă F-16 către regimul de la Kiev. Am informat puterile nucleare americane, Marea Britanie și Franța că Rusia nu poate ignora capacitatea acestor aeronave de a transporta arme nucleare”, a adăugat Lavrov, conform sursei citate.

Lavrov a mai menționat: „Însuși faptul apariției unor astfel de sisteme în Forțele Armate ale Ucrainei va fi considerat de noi ca o amenințare din partea Occidentului în sfera nucleară”.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole