sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneFilmul celui de-al doilea atac sângeros din Serbia. Tânărul care a ucis...

-

Filmul celui de-al doilea atac sângeros din Serbia. Tânărul care a ucis opt oameni, prins după nouă ore, a reușit să fugă cu un taxi / Vucic anunță măsuri pentru „dezarmarea Serbiei”

Tânărul de 21 de ani care joi noapte a deschis focul cu o armă automată și a ucis opt persoane, rănind alte 14, în Serbia, a fost prins după nouă ore, după ce a reușit să fugă cu un taximetru, amenințându-l pe șofer cu o grenadă de mână, conform cotidianului local Kurir. Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a anunțat vineri înăsprirea condițiilor de deținere a armelor și întărirea pazei în școli, în condițiile în care au avut loc două atacuri armate în mai puțin de 24 de ore.

Atacul armat a avut loc lângă oraşul Mladenovac, la 42 kilometri sud de Belgrad, este al doilea produs în Serbia în doar două zile.

Atacatorul a reușit să fugă după ce a amenințat un taximetrist

Autorul este un tânăr de 21 de ani, Uroš Blažić, care a plecat acasă după o ceartă în curtea unei școli și s-a întors cu o armă automată cu care a deschis focul asupra oamenilor care i-au ieșit în cale.

Tânărul a tras dintr-o mașină în mișcare, în timp ce a trecut prin trei sate – Dubona, Malo Orašje și Šepšin, aflate la aproximativ 40 de kilometri sud de Belgrad, potrivit televiziunii RTS. Și-a lăsat apoi mașina și a fugit, iar pentru prinderea lui au fost mobilizate aproape 1.000 de forțe de ordine, scrie cotidianul Kurir.

Tânărul a fost prins vineri, în jurul orei 8.00, după aproximativ nouă ore de căutări. El a fost găsit și arestat în Kragujevac, la circa 60 de kilometri distanță de locul faptei.

După comiterea atacului, autorul a reușit să fugă cu un taximetru, după ce l-a amenințat pe un taximetrist cu o grenadă de mână. El l-a forțat pe șofer să îl ducă la Vinjište, la locuința unui prieten.

Bărbatul are antecedente penale și contravenționale legate de legislația privind deținerea armelor.

Tânărul

Șapte din cei 14 răniți sunt în stare critică

În atac au fost ucise opt persoane, iar alte 14 au fost rănite. Toți răniții sunt spitalizați, șapte dintre ei fiind în stare critică, potrivit presei locale.

Printre cei opt morți se află și un tânăr polițist și sora acestuia.

Președintele Vucic anunță „dezarmarea Serbiei” / „Am sugerat să revenim la pedeapsa cu moartea, Guvernul s-a opus”.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, s-a adresat națiunii, vineri, și a anunțat înăsprirea condițiilor de deținere a armelor și întărirea pazei în școli, în condițiile în care au avut loc două atacuri armate în mai puțin de 24 de ore, scrie Reuters.

El a descris masacrul de joi noapte drept „un atac terorist” și „un atac împotriva noastră a tuturor”.

„Criminalul a fost arestat. Acești monștri nu vor mai vedea niciodată lumina zilei. Nu va mai ieşi din închisoare (…)
Am sugerat să revenim la pedeapsa cu moartea, dar premierul şi guvernul au respins ideea, spunând că, alături de Belarus, am fi singura ţară de acest fel din Europa. M-au informat că este împotriva Convenţiei Europene”, a declarat preşedintele sârb.

Vucic a vorbit despre o „dezarmare” a Serbiei, precizând că legea care reglementează deținerea armelor și munițiilor va fi modificată, astfel că o mică parte dintre cei care dețin arme își vor putea păstra permisele.

Președintele Serbiei a anunţat revizuirea condiţiilor pentru eliberarea permisului pentru deţinerea de arme uşoare, în afară de armele deţinute de vânători, spunând că obiectivul este de reducere a numărului de permise port-armă de la aproximativ 400.000 la „nu mai mult de 30.000-40.000”.

În Serbia, țară cu 6,8 milioane de locuitori, oamenii deţin legal peste 765.000 de arme, dintre care 360.000 de arme de vânătoare, conform datelor prezentate de Vucic.

De asemenea, președintele Serbiei a susținut că va fi întărită paza la școli, astfel că în următoarele șase luni 1.2000 de polițiști vor fi trimiși la unități de învățământ.

Al doilea atac armat în mai puțin de 48 de ore

Serbia a început vineri trei zile de doliu național, după ce miercuri a avut loc primul atac armat în masă într-o școală. Atacatorul, un băiat de 13 ani, a luat două pistoale ale tatălui său și a ucis opt elevi și un agent de securitate la o școală din capitala Belgrad. În timpul atacului, pe care îl planificase minuţios timp de o lună, a tras 57 de focuri de armă.

Kosta Kecmanović, născut la 30 iulie 2009, care miercuri dimineață a ucis opt colegi și un paznic la școala primară „Vladislav Ribnikar” din Belgrad, este considerat cel mai sângeros criminal minor din istoria lumii.

Din cauza vârstei sale, băiatul nu poate fi urmărit penal conform legislației sârbe, dar a fost plasat într-o instituție psihiatrică, a declarat președintele sârb Aleksandar Vucic.

Guvernul a anunțat în declarație că a decis să ia măsuri precum oprirea de eliberare de licențe pentru deținătorii de arme. Ministerul Justiției va pregăti modificări ale legislației penale pentru a-i urmări penal pe cei care permit accesul copiilor la arme.

Tânărul

Tânărul de 21 de ani care joi noapte a deschis focul cu o armă automată și a ucis opt persoane

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole