sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăExterneFina lui Putin, declarație neașteptată despre război. E haos la Kremlin!

-

Fina lui Putin, declarație neașteptată despre război. E haos la Kremlin!

O senatoare rusă proeminentă, care are legături strânse cu președintele Vladimir Putin, critică din ce în ce mai mult, în mod public, efortul de război în curs de desfășurare în Ucraina, exemplificând haosul tot mai mare care stăpânește în prezent Kremlinul.

Senatoarea Lyudmila Narusova, care este, de asemenea, văduva fostului mentor politic al lui Putin, Anatoli Sobchak, a vorbit recent despre frustrările sale crescânde față de cele 15 luni de război ale Rusiei, la mai bine de un an după ce și-a exprimat pentru prima dată îngrijorarea cu privire la invazie.

Avertismentele publice ale Narusovei semnalează o schimbare în percepția publică rusă asupra războiului, după luni de pierderi grele ale Rusiei în orașul Bakhmut, lipsit de importanță strategică, precum și după luptele interne tot mai publice dintre șefii militari ruși și liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, care s-a apucat să-i facă de rușine pe liderii apărării țării.

„Nimeni nu a explicat cum ar trebui să arate victoria”, a declarat Narusova unui intervievator de la Forbes Russia într-un videoclip din aprilie, potrivit unei traduceri din The Washington Post. „Dacă ne gândim la obiectivele declarate inițial, „denazificarea” și „demilitarizarea”, întreaga armată ucraineană trebuie să fi fost deja distrusă până acum.”

Narusova a adăugat că soldații ruși se confruntă acum cu trupe ucrainene înarmate de NATO. „Înseamnă asta că demilitarizăm NATO?”, a întrebat ea. „Acest obiectiv este de neatins”.

A fost 30 de ani în Duma de Stat

Narusova, care a fost aleasă în Duma de Stat în 1995 și a fost membră a Consiliului Federației din Rusia timp de decenii, a fost o sceptică timpurie a invaziei lui Putin, declarând la televiziunea de stat rusă că nu se „identifică cu acei reprezentanți ai statului care se pronunță în favoarea războiului”, la doar câteva zile după începerea conflictului, potrivit The New York Times.

„Cred că ei înșiși nu știu ce fac”, a declarat Narusova pentru canalul independent Dozhd în februarie 2022, potrivit The Times. „Ei urmează ordinele fără să gândească”.

Narusova a mai declarat pentru canalul Dozhd că soldații ruși morți zac în Ucraina „neîngropați; câini vagabonzi sălbatici le rod cadavrele care, în unele cazuri, nu pot fi identificate pentru că sunt arse”.

Este văduva fostului primar din Sankt Petersburg

În martie 2022, ea a vorbit în fața Consiliului Federației Ruse despre pierderile grele suferite de Rusia și a fost singurul deputat care s-a abținut de la votul pentru o convocare electronică a proiectului de convocare la mobilizarea armatei ruse la începutul acestui an.

Criticile Narusovei sunt notabile având în vedere legătura ei strânsă cu Putin, care a fost un protejat al soțului defunct al Narusovei, precum și cel despre care se zvonește că ar fi nașul fiicei sale mondene, Ksenia Sobchak, care a fost numită „Paris Hilton a Rusiei”.

Soțul ei, Anatoli Sobchak, care a fost primul primar ales în mod democratic al orașului Sankt Petersburg și a contribuit la coautoratul Constituției Federației Ruse, a fost mentorul a doi viitori președinți ruși, Putin și Dmitri Medvedev, actualul vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Sobchak a murit pe data de 19 februarie 2.000, la scurt timp după ce a călătorit în orașul Kaliningrad pentru a susține campania electorală de atunci a lui Putin.

Sfidarea publică a văduvei sale este un semn al îngrijorării tot mai mari în rândul oficialilor ruși de rang înalt înainte de contraofensiva mult așteptată a Ucrainei. Anna Nemtsova, un corespondent al Daily Beast care a acoperit regimul Putin timp de peste două decenii, a scris în The Post săptămâna aceasta că ucrainenii reușesc să zdruncine cu succes Kremlinul, lăsând țara într-o stare de haos și dezordine fără precedent. (Bibliografie: Business Insider).

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole