sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneFinalul lui Putin! Liderul de la Kremlin are zilele numărate

-

Finalul lui Putin! Liderul de la Kremlin are zilele numărate

Dezastru total pentru Vladimir Putin în Ucraina! Liderul Federaţiei Ruse nu ar putea putea rezista prea mult la Kremlin, având în vedere situaţia de pe front, consideră tot mai multe voci. Potrivit șefului statului major al armatei britanice, Tony Radakin, armata rusă și-a pierdut aproape jumătate din capacitatea sa de luptă în contextul războiului din Ucraina.

„Rusia și-a pierdut aproape jumătate din capacitatea de luptă a armatei sale.

Anul trecut, armata rusă a tras 10 milioane de proiectile de artilerie, dar industria rusă poate produce, în cel mai fericit caz, un milion de obuze pe an”, a declarat Radakin în cadrul unei audieri în parlamentul britanic ce a avut loc pe 4 iulie.

Războiul din Ucraina, un eșec catastrofal pentru Vladimir Putin și Rusia. Șeful armatei britanice a spus, totodată, că în urma războiului din Ucraina, Rusia a pierdut 2.500 de tancuri, relatează The Kyiv Independent.

„În cel mai fericit caz, Rusia poate produce 200 de tancuri pe an”, a adăugat acesta.

Tony Radakin a mai afirmat despre invazia rusă în Ucraina că a fost „eșec catastrofal pentru Rusia”. De asemenea, a lăudat ultimele progrese făcute de trupele ucrainene, în contextul contraofensivei Kievului.

„În ultimele săptămâni, Ucraina a câștigat mai mult teren decât a reușit Rusia în ultimul an”, a spus el.

Totuși, Vladimir Putin este convins că Rusia va câștiga războiul

Pe de altă parte, președintele Vladimir Putin este convins că Rusia va câștiga, în cele din urmă, războiul împotriva Ucrainei.

„Nu există nicio îndoială”, a spus el, marți, în cadrul unei întâlniri cu absolvenţii unei universităţi de administraţie publică din Rusia, potrivit agenţiei de presă TASS.

În aceeași zi, s-a aflat că Margarita Simonian, şefa postului de televiziune Russia Today, a avertizat că statele membre NATO „vor fi distruse” pentru că susțin armata Ucrainei și că Rusia ar trebuie să dea „un ultimatum” Alianței Nord Atlantice. Din punctul ei de vedere, statele aliate NATO „nu se vor opri până când nu se vor confrunta direct cu amenințarea reală că orașele lor vor fi distruse.”

„Nu le pasă de orașele noastre, nu le pasă de orașele ucrainene. Până când nu vor vedea Big Ben, National Gallery of Art din Washington DC, Turnul Eiffel în flăcări sau când vor realiza că mâine acele locuri vor arde, nu se vor opri. Doar așa se va termina.

Și vom fi forțați ca la un anumit moment să dăm un ultimatum și să spunem: <>

Nu contează că este declarat sau nu (…) Suntem într-un război cu voi și asta înseamnă că nu ne mai limităm la o operațiune militară specială în estul Ucrainei, ci suntem într-un război cu NATO, cu toate consecințele care decurg din asta. Ne rezervăm dreptul să facem tot ce este necesar ca parte beligerantă”, a avertizat ea.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole