duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneForțe de elită ale armatei ruse sunt la Bahmut. Grupul Wagner își...

-

Forțe de elită ale armatei ruse sunt la Bahmut. Grupul Wagner își pierde trupele

Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a prezentat astăzi schimbarea trupelor rusești, la Bahmut în condițiile în care pierderile grupului Wagner de mercenari cresc, iar recrutările sale scad.

Unitățile militare rusești de elită, inclusiv trupele aeropurtate, sunt transferate din ce în ce mai mult la Bahmut din cauza pierderilor uriașe în rândul grupului militar privat Wagner, a declarat un înalt purtător de cuvânt al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pierderi semnificative de resurse în Bahmut

Serhiy Cherevaty, un reprezentant al grupului estic al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat astăzi că forțele ruse pierd aproximativ 100 de oameni pe zi, precum și pe cei care sunt răniți. „În rândul rușilor, există pierderi grele, mai ales că recrutarea de condamnați ruși nu procedează corect. Acest grup de recruți a fost cel mai agresiv din tot personalul Wagners. Capacitatea lor este în scădere „, a declarat Cherevaty.

Săptămâna trecută, în timpul vizitei sale la Varșovia, președintele Volodimir Zelenski a descris situația de la Bahmut ca fiind dificilă, dar a afirmat că forțele ucrainene încă rezistă. Acesta a semnalat o potențială schimbare de politică și, pentru prima dată, a indicat, în linii mari, că forțele ucrainene s-ar putea retrage, în anumite circumstanțe, din Bahmut.

„Dacă va veni un moment în care vor fi evenimente și mai fierbinți și va exista pericolul ca noi să pierdem personal din cauza unei încercuiri, cu siguranță vor exista decizii adecvate luate de generalul de la fața locului”, a declarat Zelensky, conform Kyiv Post.

Armata ucraineană, atac la nivelul militarilor ruși

Armata ucraineană a publicat, pentru prima dată, o înregistrare video cu o aparentă lovitură în interiorul Rusiei împotriva trupelor și echipamentelor care se pregăteau pentru un atac în regiunea Harkov. Publicația germană Bild a transmis o înregistrare video care arată ceea ce se crede a fi prima lovitură de artilerie ucraineană asupra personalului și echipamentelor militare rusești de peste graniță.

Această lovitură armată a fost geolocalizată în apropierea satului Tsapovka din regiunea Belgorod, la 1,3 kilometri de granița cu Ucraina, unde se află regiunea Harkov. Locația a fost identificată pe Twitter de către un utilizator și a precizat că este vorba despre un câmp situat lângă o fermă. Pozițiile rusești au fost descoperite de cercetașii ucraineni de la Detașamentul 4 de Frontieră din Harkov, potrivit Bild.

Postul de presă independent rus, Mediazona, a declarat că videoclipul a fost postat pe 2 aprilie de către comandantul garnizoanei Kharkiv, Serghei Melnik. Acesta a spus că ținta consta în „echipamente aparținând ocupanților, personal care echipează pozițiile și camioane. Datorită cooperării profesionale cu artileriștii, ținta a fost distrusă imediat”, conform Kyiv Post.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole