marți, iunie 18, 2024
AcasăExterneForțele Navale ale Ucrainei, operațiuni de debarcare în Marea Neagră. Antrenate de...

-

Forțele Navale ale Ucrainei, operațiuni de debarcare în Marea Neagră. Antrenate de România

Forțele Navale ale Ucrainei, operațiuni de debarcare în Marea Neagră. Antrenate de Olanda și România

Forțele Navale ale Ucrainei, operațiuni de debarcare în Marea Neagră. Antrenate de Olanda și România.

Serviciul de presă al Marinei Forțelor Armate ale Ucrainei a comunicat că pușcașii marini au efectuat diferite tipuri de operațiuni în Marea Neagră, în pregătirea atacării forțelor navale ruse.

Forțele Navale ale Ucrainei, operațiuni de debarcare în Marea Neagră

„Aterizarea, manevrarea și debarcarea personalului pe o coastă neechipată sunt elementele principale ale exercițiilor care au avut loc recent într-o anumită secțiune a Mării Negre”, a comunicat Marina ucraineană.

Se raportează că un grup de trupe aflate în redistribuire de luptă de la o coastă la alta, a efectuat manevre evitând bombardamentele inamice, ocolind simultan zone potențial periculoase, potrivit European Pravda.

Ambarcațiunile și echipajele au practicat regruparea, tehnici complexe de manevră și acțiuni comune pe mare. În final, pușcașii marini au aterizat pe o coastă neechipată „pentru a finaliza sarcina”.

Potrivit Marinei Ucrainene, începând cu 7 iunie 2024, există o navă inamică în Marea Neagră și 10 nave inamice în Marea Azov, dintre care trei sunt purtătoare de rachete de croazieră Kalibr cu o salvă totală de până la la 24 de rachete.

Antrenați de Olanda și România

Olanda a finalizat instruirea secretă pentru 300 de pușcași marini ucraineni. Timp de patru luni, trupele ucrainene au fost instruite în operațiuni amfibii de către specialiști din Corpul Marin olandez.

Pot acționa acum pentru a ataca ținte navale sau pentru a debarca în Crimea, un obiectiv prioritar pentru Kiev.

După cum s-a raportat anterior, Olanda va furniza Ucrainei bărci blindate de mare viteză în versiuni de patrulare și de luptă.

Ministerul olandez al Apărării a detaliat că Ucraina va primi 14 bărci RHIB, cinci bărci de patrulare fluviale militarizate și trei bărci de luptă CB90.

Și Marea Britanie a promis ambarcațiuni de asalt pentru scopul declarat de a ajuta Ucraina să elibereze Crimeea, o victorie care ar fi dezastruoasă pentru Rusia.

La rândul ei, România a antrenat trupe ucrainene de debarcare în Crimeea.

Marina Ucraineană a efectuat un exercițiu de debarcare a trupelor pe o coastă neechipată folosind trei bărci de asalt rapid de tip Uisko 300 -Watercat M11 subseria U300.

Bărci de asalt rapid de tip Uisko 300 au fost transferate de la Marina finlandeză în România pentru pregătirea echipajului, potrivit front_ukrainian.

Ambarcațiunile de debarcare din clasa Uisko donate de Finlanda au fost folosite de Marina ucraineană în timpul antrenamentului, în exerciții de debarcare pe coaste neamenajate.

Exercițiile au avut ca scop pregătirea unităților pentru asalt amfibiu.

Astfel de exerciții sunt organizate pentru a dezvolta abilitățile personalului, precum și pentru a se antrena pentru aterizări pe coaste capturate de inamic.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole