joi, iunie 13, 2024
AcasăExterneForțele ucrainene folosesc obuziere vechi de peste 30 de ani și drone...

-

Forțele ucrainene folosesc obuziere vechi de peste 30 de ani și drone scoase la imprimantă 3D

Forțele ucrainene folosesc obuziere vechi de peste 30 de ani și drone scoase la imprimantă 3D. Obuzierul FH70 de 155 mm a fost folosit de țările NATO de peste 40 de ani. Literele și numărul reprezintă de fapt Field Howitzer pentru anii 1970. Acum, e în linia întâi.

Obuziere de peste 30 de ani, folosite de ucraineni în prima linie. „Nu te lasă niciodată”.

Forțele ucrainene au intrat în posesia FH70 prin amabilitatea Italiei în luna mai și au fost antrenate în Estonia. Acum, aceste bătrâne arme luptă cu succes împotriva forțelor ruse.

Forțele ucrainene folosesc obuziere vechi de peste 30 de ani și drone scoase la imprimantă 3D

O unitate de artilerie ucraineană în prima linie în Donețk folosește un obuzier din 1987. Echipajul este mulțumit.

»Arma este veche, a fost fabricată în 1987. Dar este foarte fiabilă, lupt cu ea de patru ani. Nu mă dezamăgește niciodată”, spune Anton, comandantul echipei, potrivit spiegel.de.

„Echipamentele occidentale, oricât de moderne ar fi, sunt foarte delicate și necesită o îngrijire specială. Acesta este un obuzier dovedit că funcționează fiabil și va continua să facă acest lucru.”

Totul este să se camufleze bine, pentru a nu fi descoperiți. Și cel mai mult ucrainenilor le e teamă de operarea dronelor.

„Dronele Lancets, Kubs sunt cea mai mare frică a noastră. Este foarte greu să lucrezi din poziții deschise pentru că rușii își pot trimite dronele la fiecare 30 de minute și pot să ne lovească”, spune un soldat, Danilo.

Împotriva dronelor, mai întind plase metalice, uneori sunt eficiente, alteori nu.

Forțele armate ucrainene folosesc și vehicule aeriene fără pilot pentru a se proteja în pozițiile lor.

Brigada și-a înființat propriul laborator unde poate produce piese de dronă folosind o imprimantă 3D.

Dronele sunt utilizate pe scară largă în războiul rus de agresiune împotriva Ucrainei – de ambele părți, ceea ce a schimbat deja în mod semnificativ natura războiului.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole