marți, aprilie 16, 2024
AcasăExterneFostul comandant al forțelor americane din Europa anticipează un succes pentru ofensiva...

-

Fostul comandant al forțelor americane din Europa anticipează un succes pentru ofensiva ucraineană.

Fostul comandant al forțelor americane din Europa, generalul Mark Hertling, anticipează un succes pentru ofensiva ucraineană pe câmpul de luptă, dar subliniază că schimbările nu vor fi fulminante.

Prin urmare, acesta afirmă totodată că nu ar trebui să ne așteptăm la o modificare spectaculoasă a frontului. „Cred că viitoarea ofensivă a Ucrainei va înregistra succese uriașe la nivel tactic și poate chiar operațional”, explică acesta într-o serie de postări făcute pe pagina sa de Twitter.

Mark Hertling afirmă că nu trebuie să ne așteptăm la modificarea frontului

Potrivit lui Hertling, ofensiva ucraineană va intra într-o nouă fază odată cu declanșarea acesteia, dar el sugerează că această fază nu va fi caracterizată de modificări spectaculoase pe harta militară, sugerând că acțiunea nu va fi una de anvergură strategică.

„Aceasta va fi o luptă grea, cu unități ucrainene nou-formate provocând (pentru prima dată) breșe prin arme combinate împotriva unor poziții defensive rusești pregătite. Această nouă fază a campaniei va fi foarte diferită”, a subliniat fostul comandant al forțelor americane din Europa.

Fostul comandant este de părere că forțele ucrainene se vor descurca mai bine decât înainte în timpul ofensivei așteptate, iar cele rusești vor continua să aibă un randament scăzut, deși nu la fel de prost ca în lunile trecute.

Hertling, care a condus Comandamentul Statelor Unite pentru Europa și Africa între 2011 și 2012, explică că noua fază a operațiunilor forțelor ucrainene nu va fi una de anvergură strategică, sugerând că aceasta nu va fi reprezentată de săgeți mari pe hărți.

El a adăugat că atât forțele ucrainene, cât și cele ruse încearcă să își dea seama de capabilitățile pe care le are inamicul, deoarece ambele părți își schimbă rolurile (ieșire la atac vs. apărare) și își petrec timpul pregătindu-se pentru această nouă fază.

Ucraina se va descurca mult mai bine decât Rusia pe front

„Fiți sceptici cu privire la cei care caută mutări mari și uriașe sau avansări rapide”, mai spune Hertling, subliniind că, deși astfel de acțiuni spectaculoase ar putea avea loc în unele sectoare ale frontului, marea provocare pentru ambele părți va ține de cum va fi organizată partea logistică.

Această fază va fi crucială pentru susținerea ofensivei trupelor ucrainene și exploatarea oricăror breșe create, dar va fi, de asemenea, critică pentru menținerea liniilor defensive și aprovizionarea forțelor trimise de Vladimir Putin în Ucraina cu muniții în punctele vulnerabile, potrivit HotNews.ro.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole