duminică, iunie 23, 2024
AcasăExterneFranţa, primele măsuri pentru fermierii din stradă. Se modifică legislația UE?

-

Franţa, primele măsuri pentru fermierii din stradă. Se modifică legislația UE?

Franța solicită primele măsuri pentru fermierii care și-au strigat doleanțele în stradă. Autoritățile vor modificarea legislaţiei europene, astfel încât cei din sectorul agricol să aibă mai multe avantaje.

Autoritățile din Franța fac un prim pas pentru a soluționa cerințele fermierilor. Acestea vor să ceară modificarea de urgenţă a legislaţiei europene. Această solicitare ar urma să fie depusă zilele viitoare.

Franța, solicitare de urgență către UE

Francezii intenționează să ceară oficialilor europeni să modifice modifice o parte dintre reglementările de mediu aplicate în Uniunea Europeană. Cerințele pe care Franța le va înainta vizează sectorul suprafețelor agricole ar trebui să rămână nefolosite, în conformitate cu noile reguli de biodiversitate.

Ministrul Agriculturii din Franța susține că această reglementare vine ca un sprijin de urgență pentru fermierii nemulțumiți. Marc Fesneau i-a asigurat pe cei care și-au stricat doleanțele în stradă că solicitarea va fi trimisă cât mai curând posibil.

Franța

Tensiunile continuă

Recent, Parlamentul European a adoptat legea care prevede refacerea ecosistemelor naturale degradate. Astfel, ţările membre ale UE sunt obligate să respecte noi măsuri. Oficialii europeni au apreciat că acestea vor opri declinul habitatelor naturale ale Europei. O analiză a acestora a arătat că peste 81% au o situaţie precară.

Guvernul francez a renunțat și la planurile de reducere treptată a subvențiilor de stat pentru motorina folosită de agricultori. Cu toate acestea, protestatarii au continuat revolta.

Franța

Fermierii din Franța, amenințări la adresa politicienilor

Fermierii francezi continuă să se revolve împotriva birocrațiilor europene și naționale. Aceștia susțin că nu vor pleca din stradă până nu vor primi răspunsuri concrete pentru toate solicitările. De altfel, aceștia au amenințat că vor bloca Parisul cu tractoare. În ultimele zile, aceștia au aruncat gunoi de grajd în fața instituțiilor și au blocat multe drumuri. Totodată, amplele manifestați au condus și la o tragedie. Un fermier și fiica acestuia au murit în urma unui accident rutier.

Pentru a veghea asupra siguranței cetățenilor, forțele de ordine au fost suplimentate.Cu toate acestea, agricultorii spun că nu vor continua manifestațiile dacă nu le vor fi rezolvate toate solicitările.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole