joi, iunie 13, 2024
AcasăPoliticGabriela Firea: Sunt un candidat la candidatură din respect pentru cei care...

-

Gabriela Firea: Sunt un candidat la candidatură din respect pentru cei care aşteaptă să mă întorc la Primărie / Nu sunt deloc grăbită şi nu fac deloc presiuni, nu strâng cu uşa pe nimeni

Preşedinta PSD Bucureşti, senatoarea Gabriela Firea, a declarat marţi că este în continuare un candidat la candidatură, din respect „pentru cei care aşteaptă să se întoarcă” la Primăria Capitalei, dar în primul rând trebuie să candideze. „Nu sunt deloc grăbită şi nu fac deloc presiuni, nu strâng cu uşa pe nimeni, nu ameninţ cu demisia”, a spus ea. Firea a recunoscut că a plecat „un pic mai necăjită” de la acea discuţie cu liderul PSD Marcel Ciolacu.

Gabriela Firea a fost întrebată marți seară la Antena 3 despre concluziile discuţiei de la sediul central al PSD cu liderul Marcel Ciolacu, relatează News.ro.

„Recunosc, am plecat pun pic mai necăjită de la acea discuţie, dar e normal ca şi în viaţa politică, ca şi în cea personală, să existe momente care nu sunt neapărat dorite”, a arătat Firea, adăugând că nu doreşte să precizeze ce nemulţumire a avut. „Au fost discuţii care au nu mers în aceeaşi direcţie, ca direcţie pe care o consideram eu potrivită”, a spus ea.

Gabriela Firea a arătat că „în momentul în care un partid are un candidat cu potenţial, indiferent cum se numeşte, şi care are în acest moment în jurul cifrei de 30% şi ceva şi cu o campanie bună se duce spre 40%, dar nu este desemnat, şi se fac alte negocieri, eventual pentru candidaţi care au 8 sau 10%, dar prin împrejurarea negocierilor va ajunge să fi susţinut de o masă mare de oameni, este normal să îţi pui întrebarea ce semnal dai în ţară, către ceilalţi oameni care intră cu bună-credinţă în politică”.

„E un semnal de alarmă pentru toate partidele, în momentul în care lucrurile nu se desfăşoară firesc, organic, natural. Avem un candidat cu potenţial, îl susţinem cu toţii, îl trimitem la luptă încărcat cu puterea partidului, nu încercăm să îl lăsăm singur, să fie destabilizat de campanii de defăimare şi pe urmă căutăm o soluţie care nu corespunde solicitării şi dorinţei electoratului”, a susținut Firea.

Ea a adăugat că „orice sondaj privim astăzi arată clar cum stau candidaţii la Capitală”.

„Nu s-a discutat în partid despre o candidatură a lui Marcel Ciolacu la Primăria Capitalei”
Întrebată dacă a mai vorbit cu liderul PSD Marcel Ciolacu, Gabriela Firea a afirmat că a vorbit prin mesaje cu acesta.

„Sunt un candidat la candidatură, din respect pentru cei care aşteaptă să mă întorc la primărie, dar în primul rând trebuie să candidez”, a spus ea.

Gabriela Firea a menţionat, despre un eventual contracandidat în interiorul partidului, că şi-a transmis disponibilitatea de a se prezenta în orice spaţiu sau sediu, să poartă o discuţie directă pe problemele Capitalei, să vadă fiecare ce competenţe are şi ce rezultate palpabile au şi ce doresc să facă de acum înainte. „Nu s-a înscris nimeni, dimpotrivă, am auzit doar declinări”, a spus ea.

Despre candidatura lui Marcel Ciolacu la Primăria Capitalei, Firea a declarat că nu s-a discutat în partid despre acest subiect.

„Nu sunt deloc grăbită şi nu fac deloc presiuni. (..) Ce înseamnă să faci presiune? Nu fac niciun fel de presiune, nu strâng cu uşa pe nimeni, nu ameninţ cu demisia, nu colportez nimic”, a afirmat Gabriela Firea, întrebată până când aşteaptă un răspuns din partea conducerii PSD.

Despre o candidatură la alegerile europarlamentare, Gabriela Firea a precizat că şi-a exprimat intenţia de a candida la Primăria Capitalei, iar de aici discuţia nu a avansat în altă perspectivă.

„Noi am transmis ieri, către sediul central al partidului, propunerile venite de la sectoare, din partea PSD Bucureşti, pentru alegerile europarlamentare, pentru colegii care şi-au exprimat dorinţa de a candida şi au fost validaţi”, a spus Firea.

Ea a precizat că, nedorind că candideze la alegerile europarlamentare, automat nici nu avea cum să fie validată de colegii din PSD Bucureşti.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole