duminică, iunie 23, 2024
AcasăActualitateGeneralul Bârsan a devenit Cetățean de onoare al Sibiului

-

Generalul Bârsan a devenit Cetățean de onoare al Sibiului

Generalul de brigadă, prof. univ. dr. ing. Ghiță Bârsan a primit ieri de la primarul Astrid Fodor titlul de Cetățean de Onoare al Sibiului. Bârsan este Comandantul Garnizoanei Sibiu și Rectorul Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu.


La ceremonie au participat consilieri locali ai municipiului Sibiu, conducători ai unor instituții publice locale, precum și reprezentanți ai mediului academic și al celui militar. Sala de consiliu s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru zecile de personalități ale orașului care au dorit să participe și îl felicite pe laureat, un membru apreciat al comunității.

Primarul Astrid Fodor a dat citire documentului Laudatio in integrum, arătând, pe lângă datele biografice ce denotă o carieră militară strălucită, mai ales implicarea și deschiderea de care generalul Ghiță Bârsan continuă să dea dovadă când vine vorba de proiectele orașului.

„Domnul general Bârsan are o puternică legătură cu Sibiul și, mai mult, este sibian cu trup și suflet, chiar dacă nu s-a născut aici. Calitatea unui om însumează atributele sale personale și prestația profesională. În cazul laureatului de astăzi, cele două laturi rezultă într-un tot aparte și din acest motiv am propus acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Sibiu domnului general Ghiță Bârsan, titlu pe care îl merită prin prisma a ceea ce a realizat pentru Sibiu și pentru învățământul militar din orașul nostru. Sub conducerea domnului general Bârsan, Garnizoana Sibiu a ieșit din statutul de corp militar și a devenit parte din viața orașului, prin evenimentele pe care le organizează. De asemenea, Academia Forțelor Terestre Sibiu s-a implicat voluntar în cele mai importante proiecte ale orașului, de la aniversarea Centenarului și până la Summitul șefilor de state și guverne din Europa.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

În cuvântul său, generalul Bârsan nu s-a referit la propria persoană și la numeroasele realizări profesionale care îi fac cinste pe bună dreptate, ci a ales să vorbească despre Academia militară sibiană, prezentând-o cu mândria persoanei care a dezvoltat-o în ultimii 12 ani, prin proiecte în care s-a implicat personal, având ca obiectiv educarea și formarea viitorilor ofițeri ai Armatei Române.

Generalul Bârsan s-a născut la 1 aprilie 1965 în județul Galați. În 1983 a terminat liceul militar de la Cîmpulung Moldovenesc, apoi Academia de Tehnică Militară București în 1989. El este Doctor în științe inginerești din 1997. A fost repartizat la unitatea militară de elicoptere de la Sibiu în 1989. Din 2004 a început să predea la Academia Forțelor Terestre, iar din anul 2011 este rectorul Academiei. (vezi CV complet)

„Domnule general Bârsan, sunteți exemplul perfect al faptului că “omul sfințește locul” și că, acolo unde pui suflet și pasiune, se întâmplă mereu lucruri frumoase pentru oraș, pentru comunitate.” a încheiat primarul Astrid Fodor alocuțiunea în cadrul acestei ceremonii.

Stirea Generalul Bârsan a devenit Cetățean de onoare al Sibiului a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole