marți, iunie 18, 2024
AcasăPoliticGeorge Simion, președintele României!? Bomba anului pe scena politică

-

George Simion, președintele României!? Bomba anului pe scena politică

Un sondaj realizat recent prezintă date neașteptate despre George Simion. Liderul AUR ar urma să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale, împreună cu Marcel Ciolacu.

Așadar, George Simion și Marcel Ciolacu ar intra în turul doi al alegerilor prezidențiale, potrivit unui sondaj realizat de SOCIOPOL. Mai mult, președintele AUR ar avea șanse mari să îl învingă pe social-democratul Marcel Ciolacu în disputa pentru alegerile prezidențiale, dacă s-ar organiza duminica viitoare.

Amândoi sunt cotați cu 29% în intențiile de vot, potrivit sondajului realizat de SOCIOPOL.

George Simion și Marcel Ciolacu ar intra în turul doi al alegerilor prezidențiale

În schimb, liderul PNL Nicolae Ciucă ar obține doar 14% din voturi și s-ar clasa pe locul trei în preferințele românilor. Acesta este departe de locul 2 care i-ar asigura intrarea în următoarea rundă. Pe locul 4 s-ar clasa Cătălin Drulă (USR). Acesta este urmat de Dacian Cioloș (REPER) și Kelemen Hunor (UDMR).

Sondajul SOCIOPOL a fost realizat între 8 si 19 septembrie 2023. Totodată, a fost realizat pe un eșantion de 1.004 persoane, prin metoda CATI (interviuri telefonice asistate de calculator), cu o eroare de +/- 3,2%, la un nivel de incredere de 95 de procente.

Un alt sondaj a scos la iveală care ar fi cel mai votat partid din România
Un alt sondaj efectuat de CURS arată, printre altele, cu ce partid ar vota românii dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare. Primul partid în preferințele românilor rămâne tot PSD. 31% dintre respondenți au precizat că ar vota cu acest partid. Procentajul electoratului PSD a fost cât de cât constant în ultimele luni. Comparativ cu mijlocul anului trecut, acesta a scăzut.

Avem următoarele procente:

– 31% în iulie 2023;
– 31% în mai 2023;
– 33% în martie 2023;
– 36% în ianuarie 2023;
– 34% în noiembrie 2022;
– 35% în septembrie 2022;
– 37% în iulie 2022;
– 35% în mai 2022;

Partidul Național Liberal (PNL) este al doilea cel mai votat partid. Dacă duminică ar fi alegeri parlamentare, 19% dintre români ar vota cu liberalii. Procentajul electoratului PNL a scăzut de anul trecut.

Al treilea cel mai votat partid din România, după PNL, ar fi AUR. Procentajul a scăzut, totuși, față de luna iulie. 18% dintre respondenți au spus că ar vota cu partidul lui George Simion. Restul partidelor cu care ar vota românii și procentajul electoratului sunt următoarele:

– USR – 11%, scădere cu 1% față de luna iulie;
– UDMR – 4%, s-a menținut ca în luna iulie;
– PUSL – 4%, s-a menținut ca în luna iulie;
– SOS România (partidul Dianei Șoșoacă) – 5%, creștere cu 1% față de luna iulie;
– PMP – 4%, s-a menținut ca în luna iulie;
-Pro România – 2%, s-a menținut ca în luna iulie;
 Altul – 2%.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole