duminică, iulie 21, 2024
AcasăTehnologieGoogle a acuzat Microsoft de practici neloiale în domeniul cloud

-

Google a acuzat Microsoft de practici neloiale în domeniul cloud

Google, care face parte din compania Alphabet, a sesizat Comisia Federală pentru Comerț cu privire la presupusele practici comerciale neloiale în cloud, din partea Microsoft.

Compania Google, deținută de Alphabet, a depus marți o plângere oficială la Comisia Federală pentru Comerț din SUA, în care afirmă că Microsoft s-a folosit de poziția sa dominantă în domeniul software-ului pentru întreprinderi pentru a împinge clienții către serviciile sale de cloud, a relatat miercuri The Information.

Rivalitatea dintre Google și Microsoft continuă

Microsoft s-a folosit de termenii de licențiere din software-ul său de productivitate Office 365 pentru a bloca clienții în contracte separate cu afacerea sa de servere cloud Azure, se arată în plângerea Google, potrivit raportului.

Între cei doi giganți americani din domeniul tehnologiei există o rivalitate intensă în afacerea de cloud computing, în creștere rapidă și de miliarde de dolari, unde Google se află în urma liderilor de piață Amazon.com și Microsoft.

De asemenea, acestea sunt rezultatul unei analize la nivel mondial, inclusiv a unei investigații recente a autorității antitrust din Europa privind acordurile de licență ale Microsoft, care ar fi descurajat utilizarea cloud-ului de către rivali. Taxele pentru scoaterea datelor din cloud-urile diferiților furnizori au atras, de asemenea, critici din partea industriei.

Giganții tehnologiei acuză Microsoft de practici anticoncurenţiale

Într-un exemplu al comentariilor publice de marți, grupul de comerț NetChoice a luat în vizor Microsoft și Oracle.

„În ciuda concurenței vibrante din industria cloud, câțiva furnizori folosesc practici anticoncurențiale pentru a-și consolida poziția, cel mai adesea împiedicând clienții să schimbe furnizorii în căutarea unor costuri mai mici, a unor oferte de servicii mai puternice și a unor soluții mai inovatoare pentru afacerile lor”, a declarat NetChoice, printre ai cărei membri se numără liderul de piață Amazon.com, Meta Platforms, Google și alte companii mai mici din domeniul tehnologiei.

Google susține că „termenii de licențiere impuși de Microsoft, Oracle și alți furnizori de software denaturează concurența în cloud”.

De exemplu, întreprinderile care au cumpărat software de la Microsoft pentru propriile centre de date se confruntă cu restricții și suprataxări atunci când migrează aceste licențe către concurenții de top ai Microsoft în cloud, a declarat Google, în conformitate cu comentariile făcute anterior. Amazon a formulat critici similare.

Microsoft a actualizat anumiți termeni ca răspuns la critici, dar rivalii au calificat schimbările sale drept insuficiente.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole