vineri, mai 24, 2024
AcasăTehnologieGoogle întâmpină dificultăți cu chatbot-ul său Bard. Lansarea în Europa va fi...

-

Google întâmpină dificultăți cu chatbot-ul său Bard. Lansarea în Europa va fi amânată

Gigantul din SUA întâmpină dificultăți cu lansarea chatbot-ul său în Europa. Comisia irlandeză pentru protecţia datelor a anunțat că Google nu va mai lansa Bard săptămâna aceasta în Europa, din motive de confidențialitate.

Google va trebui să amâne demararea chatbot-ului său de inteligență artificială Bard în UE, după ce principala autoritate de reglementare a datelor din blocul comunitar a exprimat îngrijorări legate de confidențialitate.

Autoritățile europene spun că Google nu a furnizat informații suficiente

Comisia irlandeză pentru protecția datelor a declarat marți că gigantul tehnologic a furnizat până acum informații insuficiente despre modul în care instrumentul său de inteligență artificială generativă protejează confidențialitatea europenilor pentru a justifica o lansare în UE, conform Politico.

Autoritatea cu sediul la Dublin este principalul supraveghetor european al datelor Google, în conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) al blocului comunitar.

„Google a informat recent Comisia pentru protecția datelor cu privire la intenția sa de a lansa Bard în UE săptămâna aceasta”, a declarat comisarul adjunct Graham Doyle.

Organismul de supraveghere „nu a avut nicio informare detaliată și nici nu a văzut o evaluare a impactului asupra protecției datelor sau orice altă documentație justificativă în acest moment”.

Bard nu se va lansa acum în această săptămână

Autoritatea de reglementare irlandeză a declarat că a cerut și așteaptă ca societatea să furnizeze o evaluare detaliată și să răspundă la întrebări suplimentare privind modul în care Bard respectă normele UE privind protecția datelor „în regim de urgență”.

„Bard nu se va lansa acum în această săptămână”, a spus Doyle.

Problema face obiectul unei „examinări continue” din partea autorității de reglementare irlandeze, care va împărtăși informațiile cu alte agenții europene de date „cât mai curând” posibil.

Pe fondul unei curse a inteligenței artificiale, Google a lansat din martie concurentul său pentru ChatGPT de la OpenAI și Bing Chat de la Microsoft în 180 de țări, inclusiv în SUA și în Regatul Unit.

Totuși, compania tehnologică a rămas până acum departe de țările UE, unde autoritățile puternice de reglementare în domeniul protecției vieții private au vizat anterior senzația de inteligență artificială generativă ChatGPT pentru că ar fi gestionat în mod necorespunzător datele oamenilor și nu ar fi avut o bază legală pentru algoritmul său în conformitate cu GDPR, conform sursei menționate.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole