duminică, iulie 21, 2024
AcasăTehnologieGoogle scoate produsele Fitbit. Ceasuri inteligente și alte produse nu se vor...

-

Google scoate produsele Fitbit. Ceasuri inteligente și alte produse nu se vor găsi în România

Google a încetat să-şi mai vândă produsele Fitbit în aproape 30 de țări de pe glob. Ceasuri inteligente și alte produse nu se vor găsi nici în România

Google anunță că produsele Fitbit nu mai sunt în vândute în 29 de țări, inclusiv în România. Decizia are ca scop favorizarea brandul Pixel. Dar care nu este disponibil în România și multe alte țări.

Google a fost mult timp criticat pentru disponibilitatea limitată a gamei sale Pixel pe piața globală. Deoarece telefoanele Pixel, ceasurile și multe alte produse Google sunt, în general, vândute doar într-un număr limitat de țări.

Google scoate produsele Fitbit de pe piaţa din România şi alte ţări europene

În ultimele două luni, Fitbit a încetat vânzările de trackere de fitness, ceasuri inteligente și alte produse. Nu se mai vând în Asia, Europa și, cel mai recent, Africa de Sud. Pe o pagină de asistență evidențiată de Autoritatea Android, compania enumeră regiunile fără aceste produse.

În Europa: Croaţia, Republica Cehă. Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania. Luxemburg. Polonia. Portugalia, România şi Slovacia.

A oprit Fitbit în câteva regiuni din Asia: Hong Kong, Coreea, Malaezia, Tailanda şi Filipine.

Google

Ceasuri inteligente. Sursa foto. Pixabay

Produsele Fitbit, sacrificate

Pentru a susține brandul Pixel, Google sacrifică vânzările făcute de Fitbit în țările în care compania nu vinde produsele Pixel, în loc să extindă disponibilitatea acestora din urmă.

Compania anunță încă o decizie care lasă analiștii și utilizatorii cu mari semne de întrebare privind strategia hardware a companiei. Google a avut parte de-a lungul timpului de multe suișuri și coborâșuri și schimbări de direcție. Acum Google anunță că nu mai vrea să vândă produse Fitbit. Printre acestea se numără și România.

Motivul oficial este alinierea mai bună a portofoliului de produse hardware, conform disponibilității Pixel. Adică, produsele Fitbit nu mai trebuie să fie disponibile în țările în care Google nu aduce oficial produsele Pixel. Aşa cum este cazul României.

Google scoate produsele Fitbit

Ceas. Sursa foto: Pixabay

Google asigură în continuare asistență și actualizări

Google anunţă că, deși produsele nu mai sunt de vânzare în aceste regiuni, clienții Fitbit vor primi în continuare asistență și actualizări. Google este criticată de mulți ani pentru că nu extinde disponibilitatea smartphone-urilor și a celorlalte produse care poartă brandul Pixel.

Decizia companiei este, totodată, contradictorie unuia dintre principiile pe care oficialii companiei le repetă frecvent – acela de a face disponibile tehnologiile companiei pentru cât mai mulți oameni.

„Nu mai vindem produse Fitbit în anumite țări, dar nu vă faceți griji! Vom continua să vă sprijinim pe dumneavoastră și dispozitivele pe care le dețineți în prezent cu lansări de software, actualizări de securitate, îndeplinirea garanției și acces la serviciul pentru clienți”, se arată în comunicatul companiei.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole