sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăTehnologieGoogle va şterge milioane de conturi. Care sunt paşii de urmat pentru...

-

Google va şterge milioane de conturi. Care sunt paşii de urmat pentru a păstra contul

Reprezentanții Google au făcut un anunț cu privire la ștergerea a milioane de conturi. Sunt vizați utilizatorii care nu au mai utilizat contul de aproximativ 24 de luni.

Google va şterge milioane de conturi. Google a anunțat că, începând cu luna decembrie, vor fi șterse milioane de conturi de Gmail. Compania va adopta o metodă care va funcționa treptat, începând cu un anumit tip de conturi.

Google va începe să șteargă milioane de conturi de anul viitor

Compania a anunțat în luna mai 2023 că ștergerea va fi valabilă pentru acele conturi care nu au mai fost utilizate de aproximativ 24 de luni. Până la o ștergere definitivă, se va începe cu eliminarea conținutului stocat în cont și se va păstra un mod treptat, nu se va efectua ștergerea contului direct. Se pare că această schimbare va servi la creșterea securității, pentru că acele conturi care nu au fost utilizate des sunt considerate suspicioase sau pot fi fraudate mult mai ușor.

Există anumiți pași care pot fi urmați pentru ca utilizatorul să nu își piardă contul. Absolut toți utilizatorii de Gmail trebuie să știe că un cont poate fi dezactivat dacă nu este un utilizator frecvent. Acest anunț a fost făcut de către președintele Google, Ruth Kricheli.

„Dacă un cont nu a fost folosit pentru o perioadă lungă de timp, este mai probabil să fie compromis. Acest lucru se datorează faptului că acele conturi uitate sau nesupravegheate se bazează adesea pe parole vechi sau reutilizate care ar fi putut fi compromise, nu au avut configurată autentificarea cu doi factori și primesc mai puține verificări de securitate din partea utilizatorului”, a scris Kricheli, conform al.com. Totuși, oricine deține un abonament Google va fi luat în considerare că deține un cont activ.

Pentru ca riscul de ștergere să poată fi evitat, gigantul tehnologic vine cu câteva recomandări pentru utilizatori. Este de preferat să rămână vigilenți și să urmeze câțiva pași simpli:

• Citirea sau trimiterea unui e-mail,

• Folosirea Google Drive,

• Vizionarea unui videoclip de pe YouTube,

• Descărcarea unei aplicații din Magazinul Google Play,

• Folosirea motirului de căutare Google,

• Conectarea cu Google într-o altă aplicație.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole