duminică, aprilie 21, 2024
AcasăEconomicGrecii caută măsuri pentru redresarea filialei OTE în România

-

Grecii caută măsuri pentru redresarea filialei OTE în România

Directorul financiar al companiei elene de telefonie OTE, Charalambos Mazarakis, se află într-o misiune specială pentru redresarea filialei Telekom România Mobile, scrie Business Daily, potrivit Rador.
„Ne uităm la toate opțiunile pentru filiala din România, dar prioritatea este stabilizarea performanței acesteia”, a spus președintele și directorul executiv al OTE, Michalis Tsamaz, întrebat de analiști, în contextul rezultatelor grupului din primul trimestru al anului 2023, dacă OTE are în vedere lichidarea pachetului de acțiuni la Telekom România Mobile.
Compania de telefonie mobilă din România a înregistrat în primul trimestru o scădere a veniturilor cu 12%, situându-se la 69 de milioane de euro și a contribuit cu doar 3,5 milioane de euro la EBITDA, față de 11,7 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.
Pentru restructurarea Telekom România Mobile a fost „mobilizat” directorul financiar al OTE, Charalambos Mazarakis, care va prelua atribuțiile de director executiv al filialei din România, pe lângă atribuțiile sale în cadrul OTE.
Scopul este de a stabiliza performanța filialei, de a consolida baza de clienți, de a realiza sinergii și profituri nete. OTE nu o spune direct, dar lasă de înțeles că mai întâi compania de telefonie mobilă din România va trebui să devină atractivă și apoi, eventual, să fie scoasă la vânzare.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole