joi, mai 23, 2024
AcasăExterneGruparea paramilitară Wagner, care sprijină războiul rus în Ucraina, va lupta în...

-

Gruparea paramilitară Wagner, care sprijină războiul rus în Ucraina, va lupta în America

Gruparea paramilitară Wagner va lupta în America, potrivit presei. Haiti este un stat eșuat, consumat de nenumărate crize simultan: o criză umanitară, o criză politică, o criză de securitate, o criză economică – lista este nesfârșită. TRupele Wagner pot ajunge aici.

Poporul haitian are nevoie de mai mult decât de gânduri și rugăciuni pentru a trece peste această confluență de crize. Dacă SUA și Canada nu conduc o intervenție străină care să dea poporului haitian puterea de a-și reconstrui statul, poate că Grupul Wagner al Rusiei o va face.

Gruparea Wagner este o organizație paramilitară rusă celebră pentru brutalitatea sa. Ea există din două motive principale. În primul rând, Wagner permite Rusiei să își extindă amprenta internațională prin menținerea unor costuri mai mici decât în cazul intervențiilor militare tradiționale.

În al doilea rând, Wagner oferă Rusiei posibilitatea să nege că e la originea unormijloace mai violente sau mai neortodoxe în urmărirea intereselor comerciale sau geopolitice rusești în străinătate.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole