luni, iulie 22, 2024
AcasăEconomicGrupul imobiliar M Core intră pe piața din România, printr-o achiziție de...

-

Grupul imobiliar M Core intră pe piața din România, printr-o achiziție de 219 milioane euro a celor 25 de parcuri de retail ale Mitiska REIM/ Consultanții spun că este „cea mai mare tranzacţie de profil din Europa Centrală şi de Est în 2023”

Grupul imobiliar britanic M Core intră pe piața din România printr-o achiziție de 219 milioane euro în 25 de active, potrivit comunicatului de presă al companiei. Acordul a fost finalizat pe 6 decembrie și prevede ca M Core să achiziționeze un portofoliu de retail de 132.000 mp de la Mitiska REIM. Consultanții iO Partners, cei care au intermediat tranzacția, spun că aceasta este cea mai mare tranzacție cu proprietăți într-o singură țară din 2023 în Europa Centrală și de Est.
Proprietățile achiziționate de M Core sunt localizate în 24 de orașe din toată țară, inclusiv în Arad, Iași sau București. Cele 25 de centre retail oferă un mix variat de chiriași, incluzând branduri internaționale precum Deichmann, Pepco, KFC, Lidl și H&M.
Potrivit comunicatului, printre parcurile de retail achiziționate se numără și Shopping Park Pipera Plaza, care are o suprafață închiriabilă de 11.000 mp GLA și 35 de unități, inclusiv chiriași ca Starbucks, JYSK sau furnizori naționali de servicii. Din portofoliul achiziționat face parte și Shopping Park Medias, cu o suprafață închiriabilă 9.089 mp GLA și 16 unități, inclusiv lanțul european de supermarketuri Kaufland.
Lansarea M Core în România reprezintă următorul pas în viziunea de extindere a grupului imobiliar. Compania este condusă de cei doi co-CEO M Core România, Sebastian MacDonald-Hall și James Fife.
Odată cu recenta achiziție, Sebastian MacDonald-Hall subliniază că M Core este pregătită să-și întărească prezența în regiune, aliniindu-se la obiectivul întregului grup de creștere strategică. Astfel, M Core intenționează să-și consolideze portofoliul românesc prin investiții constante, pentru a replica abordarea de succes implementată în Marea Britanie, Franța, Germania și Polonia.
„Prin intrarea pe piața românească, putem să ne diversificăm portofoliul și să generăm noi oportunități pentru a stabili relații puternice de business la nivel național”, spune James Fife, chief executiveoOfficer al LCP în Polonia, parte a M Core și co-CEO al M Core România.
„Aceasta este cea mai mare tranzacție cu proprietati într-o singură țară din 2023 în Europa Centrală și de Est. Astfel, reprezintă un puternic vot de încredere pentru piața din România și confirmă rolul in crestere al M Core în regiune”, spune Andrei Văcaru, head of capital markets iO Partners, compania de consultanță care a intermediat tranzacția.
Concomitent, M Core s-a extins și pe piața iberică prin deschiderea sediului său din Madrid, precum și prin finalizarea unei investiții de 30 de milioane de euro în parcul comercial Quadernillos. Acesta a fost achiziționat de Proudreed, parte din M Core, în parteneriat cu BPN Capital Partners, marcând primul activ iberic care se alătură portofoliului de 6 miliarde de euro al grupului din Europa.
Din biroul său dedicat în Iberia, alte investiții în teritoriu vor fi gestionate de reprezentanți C-level M Core – Steven Newman și Simon Blaxland.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole