joi, mai 23, 2024
AcasăEconomicGrupul Piletilevi, platformă de vânzare de bilete din statele baltice, intră pe...

-

Grupul Piletilevi, platformă de vânzare de bilete din statele baltice, intră pe piața din România prin achiziția platformei Bilete.ro

Grupul Piletilevi, o platformă cunoscută de vânzare de bilete din statele baltice, achiziționează un pachet de 80,2% platforma românească de bilete Bilete.ro, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
Sven Nuutmann, partener și CEO Piletilevi Group a declarat că potrivit unui acord semnat la București, Grupul Piletilevi achiziționează un pachet de 80,2% din compania românească, iar actualii actualii acționari ai Bilete.ro păstrează un pachet de 19,8%. Andreea Pop va continua să fie CEO-ul companiei.
Potrivit lui Sven Nuutmann, Piletilevi Group are planuri de extindere în afara țărilor baltice de ceva timp, dar criza globală COVID-19 și războiul din Ucraina care a început iarna trecută au pus aceste planuri în așteptare. Cu toate acestea, intrarea pe piața din România, care are o populație de 20 de milioane de locuitori, marchează începutul expansiunii geografice a Grupului Piletilevi.
„Vedem oportunități excelente de colaborare cu fondatorii și managementul Bilete.ro pentru extinderea companiei și cu siguranță putem oferi un serviciu mai bun atât organizatorilor de evenimente din România, cât și din regiunea baltică, precum și cumpărătorilor de bilete”, a declarat Nuutmann. 
Potrivit companiei, grupul Piletilevi a acționat ca un mediator pentru artiști de top din lume precum Metallica, Ed Sheeran, Imagine Dragons, Depeche Mode și mulți alții, iar în ceea ce privește evenimentele sportive, a fost partener de vânzări pentru Euroliga de Baschet – Turneul Final Four de la Kaunas, WRC Rally Estonia și etapa Cupei Mondiale de Biatlon care a avut loc la Otepää, Estonia, anul trecut.
Tranzacția va fi finalizată după primirea aprobărilor necesare de la autoritățile locale, iar părțile nu vor dezvălui prețul tranzacției.
Potrivit comunicatului de presă, Bilete.ro operează pe piața din România de 17 ani, înregistrând vânzări de peste 1,5 milioane de bilete pe an. Cu 40 de angajați, compania vinde bilete în mediul online bilete.ro, care înregistrează 1 milion de vizite lunare, și la 1.600 de puncte de vânzare partenere din toată țara, având peste 300 de clienți, organizatori de evenimente din toate domeniile. Principalele zone deservite sunt evenimentele sportive, concerte și festivaluri de muzică electronică și live, divertisment pentru copii și teatru.
Grupul Piletilevi este deținut de compania de investiții EastCom Capital a antreprenorului Sven Nuutmann și de fondul de investitii BaltCap. Piletilevi Group este o companie internațională de vânzare de bilete și organizare de evenimente care deține Piletilevi în Estonia, Bilesu Serviss în Letonia și Bilietai.lt în Lituania.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole