sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăTehnologieGuvernul Biden, exasperat de spionajul global făcut de TikTok: A decis să...

-

Guvernul Biden, exasperat de spionajul global făcut de TikTok: A decis să cumpere platforma

ByteDance, compania suspectată de legături strânse cu regimul comunist de la Beijing, care administrează rețeaua TikTok riscă, din nou, interzicerea pe teritoriul SUA de Guvernul Biden.

Condiția pusă de guvernul Biden actualului proprietar este vânzarea business-ului suspectat de spionaj la scară planetară; cererea a fost raportată pentru prima dată deThe Wall Street Journal și mai târziu de The New York Times.

Serghei Șoigu i-a decorat pe piloții ruși implicați în prăbușirea dronei americane care zbura deasupra Mării Negre

Amenințarea Casei Albe este o escaladare a interdicțiilor

La sfârșitul lunii trecute, administrația Biden a declarat că agențiile federale vor avea la dispoziție 30 de zile pentru a elimina TikTok de pe dispozitivele guvernamentale, iar restricții similare s-au răspândit în zeci de state americane.

Un proiect de lege de la începutul acestei luni ar oferi secretarului comerțului posibilitatea de a interzice companiilor străine să opereze în SUA dacă există amenințări la adresa securității naționale – un motiv cheie pentru care unii oficiali aleși au spus că TikTok ar trebui interzis.

În replică, TikTok a declarat că datele utilizatorilor nu sunt stocate în China și a propus un acord cu guvernul american care ar bloca operațiunile americane de la ByteDance pentru a le atenua îngrijorările; Wall Street Journal a raportat în decembrie că negocierile dintre TikTok și Washington au stagnat, iar viitorul acordului părea incert.

Potrivit informațiilor neconfirmate oficial, administrația Biden cere insistent scoaterea TikTok de sub controlul ByteDance
CEO-ul Shou Zi Chew este programat să depună mărturie în fața unui comitet al Congresului săptămâna viitoare iar presiunea Casei Albe vine în contextul în care TikTok se pregătește să răspundă la întrebări despre operațiunile sale și relația cu guvernul chinez.

În cazul unei eventuale respingeri a condiției impuse, autoritățile SUA vor merge mai departe cu măsura interzicerii TikTok pe întreg teritoriul țării: decizia ar putea fi. în scurt timp. preluată și de guvernele altor țări europene.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole