duminică, aprilie 21, 2024
AcasăExterneHIMARS a distrus o brigadă a rușilor, 60 de morți. Comandanții lor...

-

HIMARS a distrus o brigadă a rușilor, 60 de morți. Comandanții lor îi aliniaseră în câmp deschis

HIMARS a distrus o brigadă a rușilor, 60 de morți. Comandanții lor îi aliniaseră în câmp deschis. Divizia rusă a BBC a raportat că Forțele Armate ale Ucrainei au lovit o formațiune a Brigăzii Ruse Mecanizate 06705 în zona ocupată a oblastului Donețk, la 20 februarie.

HIMARS a distrus o brigadă a rușilor, 60 de morți. Comandanții lor îi aliniaseră în câmp deschis, în așteptarea unei inspecții.

În urma atacului, cel puțin 60 de ocupanți ruși au fost uciși, conform diferitelor estimări., potrivit pravda.com.ua.

HIMARS a distrus o brigadă a rușilor, 60 de morți. Comandanții lor îi aliniaseră în câmp deschis

Forțele ucrainene au lansat două rachete HIMARS pe terenul de antrenament de lângă satul Trudivske din districtul Volnovaha din regiunea Donețk, la prânz, la 20 februarie.

La momentul atacului, soldații Brigăzii 36 Separate Gărzi Mecanizate (Unitatea Militară 06705), staționați permanent în orașul Borzia, Zabaikalski Kraiu, au fost desfășurați pe terenul de antrenament.

Soldații din companiile a 4-a, a 5-a și a 6-a ale acestei brigăzi au fost aliniați pe terenul de antrenament, așteptând sosirea generalului-maior Oleg Moiseev, comandantul Armatei 29 a Districtului Militar de Est.

Un soldat rus supraviețuitor a declarat: pentru BBC: „Comandanții ne-au aliniat într-un câmp deschis”.

BBC a raportat că a avut peste 10 fotografii și videoclipuri de pe terenul de antrenament imediat după atac, înfățișând zeci de soldați decedați, dar s-a abținut de la publicare din considerente etice.

Potrivit diverselor estimări, inclusiv ale militarilor din Brigada 36, cel puțin 60 de persoane ar fi murii în urma atacului.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole