marți, februarie 27, 2024
AcasăActualitateÎn august, Lacul Binder găzduiește a doua ediția a competiției internaționale Sibiu...

-

În august, Lacul Binder găzduiește a doua ediția a competiției internaționale Sibiu Wake Trophy

La propunerea și din inițiativa primarului Astrid Fodor, în perioada 18-20 august, Sibiul și Lacul Binder vor fi gazdele unei noi ediții a Sibiu Wake Trophy 2023, o competiție internațională de cable wakeboard și wakeskate, organizată de Federația Română de Schi Nautic și Wakeboard, în parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu.


“Am dorit ca Primăria Sibiu să fie partener al acestei competiții pentru că, pe de o parte, infrastructura sportivă creată pe Lacul Binder merită să fie utilizată, iar pe de altă parte, prin astfel de competiții sperăm să atragem tinerii sibieni către sport în general și către sporturile nautice, în particular. În calitate de parteneri, vom pune la dispoziție instalațiile de cablu și amenajările pentru desfășurarea concursului și vom suporta o parte din cheltuielile de organizare. Îi invit pe sibieni să participe chiar și ca public, pentru că această competiție este cu adevărat spectaculoasă, fiind prima de acest tip din țară.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibu)

Conform Federației, Lacul Binder îndeplinește prin dotările sale pentru sporturi nautice cerințele pentru desfășurarea unui concurs la acest nivel, iar Sibiul este locația perfectă pentru participanți.

Competiția de nivel internațional este cotată cu 4 stele și 600 de puncte din partea Federației Internaționale pentru Schi Nautic și Wakeboarding. Aceasta va fi structurată pe trei categorii competiționale, în funcție de nivelul de performanță al participanților: Junior, Masters și Open.  

La ediția de anul trecut, Sibiu Wake Trophy a strâns în orașul nostru 52 de sportivi și sportive din diverse țări. Printre concurenți s-au numărat unii dintre cei mai buni rideri din lume: croatul Marco Gacic – numărul 3 în clasamentul mondial IWWF (masculin), poloneza Julia Lupij – numărul 1 în clasamentul mondial IWWF (feminin) și germanul Dennis Hildebrand – locul 3 la Campionatul European și favorit la Mondiale.

Stirea În august, Lacul Binder găzduiește a doua ediția a competiției internaționale Sibiu Wake Trophy a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole