duminică, iulie 21, 2024
AcasăSocialInformația anului despre pensiile din România. Marius Budăi a spus clar: Să...

-

Informația anului despre pensiile din România. Marius Budăi a spus clar: Să nu mai avem pensii care să…

Vestea momentului în România! S-a aflat când vor crește pensiile. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a cerut oficial Comisiei Europene eliminarea procentului de 9,4% din PIB, din cauza căruia nu se puteau majora pensiile.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, vineri, că a cerut oficial Comisiei Europene eliminarea procentului de 9,4% din PIB, reprezentând cheltuielile din PNRR.

Guvernanții au transmis în repetate rânduri că acel procent de 9,4% ar fi motivul pentru care nu pot majora pensiile din România.

Marius Budăi: Am solicitat eliminare totală

„S-a trimis către Comisia Europeană oficial solicitarea de renegociere oficial. Noi am solicitat eliminare totală. Plecăm de la legea existentă, 127 și avem 3 variante, chiar încă a patra cu Banca Mondială. Există discuții permanente în coaliție de a fi atenți la evoluția cifrelor și de a fi extrem de atenți pentru a implementa măsurile din programul „sprijin pentru România”.

Nu există o variantă de tăiere. Este trecut într-un mod neprofesionist acolo un spor de 20%, nu pe anvelopa, ci pe persoană, însă noi acum suntem în discuție cu toate ministerele, cu propuneri pentru noua lege a salarizării, vom discuta, încât veniturile să nu scadă.”, a spus Marius Budăi.

Marius Budăi, vorbe dure la adresa magistraților

De asemenea, ministrul Muncii i-a criticat pe magistrații care și-ar fi mărit salariile cu 25%

„În timp ce noi ne luptăm cu această reformă a pensiilor speciale, într-o Românie paralelă sunt magistrații care și-au majorat salariile cu 25% retroactiv.

Este o discrepanță între unele venituri și la un moment dat trebuie rezolvate, să nu mai avem pensii care să depășească veniturile în activitate, să nu mai avem portițe astfel încât să se poată abuza de anumite privilegii în baza unor legi speciale”, a mai declarat Marius Budăi, la Realitatea Plus.

Reforma pensiilor speciale

, Marcel Ciolacu a anunțat că, în cazul în care nu va fi făcută reforma pensiilor speciale prevăzută în PNRR, când va deveni el premierul României, îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului, avertizând că „ori trece legea, ori pleacă el acasă”.

„Ştiţi părerea mea în ceea ce priveşte pensiile speciale. Sunt şi un jalon (în PNRR – n.r.). România nu are voie să piardă vreun euro din PNRR. Cu atât mai puţin să piardă bani pentru că nu a trecut jalonul şi legea pensiilor speciale.

Eu nu o să renunţ până nu vom trece legea cu pensiile speciale. Dacă ea va trece cât timp sunt preşedinte la Camera Deputaţilor, nu e nicio problemă şi avem deja feed back-ul de la Comisia Europeană că îndeplineşte jalonul prins în PNRR.

Dacă nu şi avem neîndeplinit acest jalon şi voi fi prim-ministru al României, voi veni cu lege de asumare a răspunderii în faţa Parlamentului, astfel încât ori trece legea, ori plec eu acasă. Cred că am fost cât se poate de clar”, a declarat Marcel Ciolacu.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole